La Llei de Patrimoni inclourà com a Bé de Rellevància Local el patrimoni històric i arqueològic de la Guerra Civil
La Generalitat ha modificat la Llei de patrimoni cultural valencià 4/1998 per a considerar Béns immobles de Rellevància Local (BRL) el patrimoni històric i arqueològic civil i militar de la Guerra Civil a la Comunitat Valenciana, a més dels espais singulars rellevants i històrics de la capitalitat valenciana, com tots aquells edificis que es van utilitzar de seu del govern de la República, així com també els espais rellevants que van utilitzar personatges importants de la nostra història durant el període de guerra de 1936 a 1939.
Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), tots aquests immobles han d'estar construïts amb anterioritat a l'any 1940. En relació amb aquest patrimoni històric i arqueològic de la Guerra Civil, sense perjuí del seu reconeixement legal de bé de rellevància local a l'entrada en vigor d'aquesta llei, la conselleria competent en matèria de cultura, amb la col·laboració de la Junta de Valoració de Béns, haurà d'executar un inventari específic d'aquests béns en el qual es diferenciarà explícitament entre béns protegits i béns només a documentar, d'acord amb la seua relativa importància patrimonial, així com els llocs de la memòria, que passaran a ser documentats per la seua importància històrica.
Es considera fonamental la protecció dels aeròdroms, refugis, trinxeres simples o compostes, trinxeres simulades, parapets, polvorins, rases de tirador i per a morter, canals de comunicació, observatoris, llocs de comandament, elements de resistència blindats (nius de metralladores, llocs de tirador, casamates, búnquers o fortins), basses per a refrigeració, abrics per a tropa, magatzems subterranis, galeries subterrànies, refugis, memorials i tots aquells elements constructius relacionats amb l'arquitectura militar d'aquest conflicte.
La figura de Bé de Rellevància Local és declarada pels ajuntaments que han d'incloure aquests elements en el seu catàleg de béns i espais protegits. No obstant això, la conselleria competent en matèria de cultura podrà exceptuar aquest reconeixement per a elements que, analitzats singularment, no acrediten reunir valors culturals suficients per a la seua inclusió en l'Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià.
També s'inclouen, a partir d'ara, els nuclis històrics tradicionals. Aquests espais urbans, que es delimitaran en l'ordenació urbanística de cada municipi, es caracteritzen per compondre agrupacions diferenciades d'edificacions que conserven una trama urbana, una tipologia diferenciada o una silueta històrica característica. Els municipis en el terme dels quals no hi haja cap nucli urbà que responga a aquestes característiques hauran de sol·licitar la seua exclusió fundada.
L'altra incorporació que s'inclou com a BRL són els forns de calç, els antics molins d'aigua, els rellotges de sol anteriors al segle XX, les barraques tradicionals pròpies de les hortes valencianes, així com els elements decoratius i béns mobles relacionats directament amb el bé patrimonial a protegir.