L'hivern càlid, les Falles i la Setmana Santa, consoliden un de les millors arrancades turístiques de la Comunitat Valenciana
La regió pot tancar el primer trimestre de 2024 amb una ocupació pròxima al 70%
Al gener i febrer de 2024, dos dels mesos de l'anomenada temporada baixa, les VUT de la Comunitat Valenciana han tingut una ocupació mitjana del 50%, gràcies a l'increment de turistes estrangers atrets pel càlid hivern d'enguany. El sector, a més, preveu tancar març amb una ocupació pròxima al 90% a causa de l'estirada de les Falles de València i a l'augment del turista nacional durant la Setmana Santa en la pràctica totalitat dels destins.
APTURCV ha destacat que l'ocupació del 32% registrada en el seu sector per l'INE al gener, s'ha multiplicat per dos al febrer i, de consolidar-se l'evolució de les reserves, podria superar el 85% al març, tancant un de les millors arrancades turístiques de la història.
APTURCV ha confirmat l'increment de reserves de turistes estrangers detectat per l'INE en el sector VUT de la Comunitat a principis d'enguany (+ 6.8% respecte al mateix mes de l'any passat), i el també augment del temps d'estada (fins a 6,1 pernoctacions per viatger).
En general, el nombre de turistes internacionals que van visitar la Comunitat el primer mes de l'any ascendix a 619.718, amb un increment del 29,1% interanual; i van gastar 757 milions d'euros, la qual cosa suposa un augment del 40,3% en comparació amb gener de l'any passat.
Respecte als mercats emissors, la patronal de les VUT establix diferències segons els destins, ja que els turistes del Regne Unit continuen sent els majoritaris a Benidorm i en destins de la Costa Flor del taronger de Castelló, mentres que en altres zones de la Costa Blanca es consolida el turisme del centre i el nord d'Europa, i a la ciutat de València, al costat de turistes italians, francesos i alemanys, sembla incrementar-se l'arribada de turistes dels continents asiàtic i americà.
Consolidar el lideratge
APTURCV ha recordat que el sector ja representa el 55% de l'oferta alojativa de la Comunitat (més de 250.000 places d'uns 85.000 pisos turístics registrats), i genera un impacte de més de 3.000 milions d'euros a l'any que beneficien específicament al comerç local minorista, a més de mantindre unes 30.000 ocupacions directes i més de 100.000 indirectes.
La patronal creu que l'objectiu per a enguany és consolidar al sector VUT com la modalitat alojativa preferida en la Comunitat, i superar els dos milions de viatgers de 2023, que van realitzar 12,1 milions de pernoctacions amb una estada mitjana de 5,94 dies.