Igualtat finança programes de promoció dels drets d'infància i de participació infantil de dotze municipis
És la primera vegada que la Conselleria d'Igualtat dóna suport econòmicament aquest tipus d'actuacions impulsades des d'entitats locals valencianes
Amb l'objectiu de fomentar la participació activa dels nens i nenes
La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives finança els programes dirigits a la promoció dels drets de la infància i de participació infantil de 12 entitats locals de la Comunitat Valenciana, segons la resolució de subvencions publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).
Es tracta de la primera vegada que la Conselleria d'Igualtat recolza econòmicament aquest tipus d'actuacions impulsades des de les entitats locals valencianes per a fomentar la participació activa dels xiquets i xiquetes amb accions concretes que els permeta desenvolupar activament els seus drets.
L'import global de les ajudes subvencionades ascendeix a prop de 140.000 euros per a les entitats municipals d'Alaquàs, Alzira, Bétera, Oliva, Picassent, Torrent, Mislata, La Vall d'Uixó, La Ribera Baixa, Aldaia, Quart de Poblet i Sagunt.
Amb aquestes ajudes se subvencionen actuacions desenvolupades per les entitats locals que promouen una política d'infància, mitjançant activitats dirigides a la formació de les persones menors d'edat en el coneixement i exercici dels drets que li reconeix i garanteix l'ordenament jurídic, així com a través d'accions per a la seua promoció i defensa.
Aquest tipus d'ajudes van dirigides als ajuntaments, diputacions i entitats locals supramunicipals de la Comunitat que tinguen en el seu àmbit territorial una població superior als 20.000 habitants.
Respecte els criteris objectius que han servit per a concedir les subvencions per als programes locals, cal destacar que s'ha tingut en compte, entre altres qüestions, l'existència d'un Informe de situació d'infància i adolescència en l'àmbit territorial de competència de l'entitat i d'un Pla local d'Infància i Adolescència.
A més també s'ha aprofundit en el nivell de necessitat social del recurs i s'han valorat amb major puntuació els programes dirigits preferentment a la sensibilització i difusió dels drets de la infància i a aquells que fomenten la participació infantil.
Així mateix, s'ha tingut en compte la inclusió d'accions destinades específicament a la infància amb necessitats especials o en situació d'especial vulnerabilitat, i les accions que promocionen la igualtat entre homes i dones i la no discriminació de cap col·lectiu per raó d'ètnia, cultura, orientació sexual, diversitat funcional, entre unes altres.