elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els veïns de la Ducal de Gandia anuncien mesures legals contra la “atrocitat” del possible nou hotel de luxe

Urbanització Colònia Ducal, on aniria construït el nou hotel de luxe
Urbanització Colònia Ducal, on aniria construït el nou hotel de luxe
  • La comunitat veïnal ha fet arribar els seus escrits a l'Ajuntament de Gandia mostrant el seu “total desacord” amb el nou projecte urbanístic i amb el regidor responsable, Alandete

La possible construcció d'un nou hotel d'alt estanding o una zona dedicada a la restauració en la Colònia Ducal de la platja de Gandia ha mobilitzat a tots els veïns de la urbanització per a manifestar-se de manera unànime en “total desacord i en contra de la seua execució”.

No volen cap construcció nova en la seua parcel·la i anuncien, a través dels seus escrits signats a nivell particular per cada veí, mesures legals mitjançant la via administrativa contra el projecte de l'hotel. O lo que és el mateix, actuaran a nivell legal per a defensar la seua postura davant l'Ajuntament de Gandia i el promotor privat que pretén dur-lo a terme.

Tal com han detallat els veïns de la Colònia Ducal a elperiodic.com, “ens sentim molt molestos i no entenem les intencions ni del consistori de Gandia ni del promotor per executar un projecte urbanístic que modificaria la volumetria històrica de la nostra urbanització i ens crearia nombroses molèsties tant de ventilació com de vistes a la platja, que és el nostre bé més preuat des que es va construir fa més de 60 anys”.

“Anirem per totes a través de les vies legals possibles per a defensar el nostre”, asseguren els veïns.

La comunitat veïnal ha decidit posar-se seriosa i fer arribar als responsables d'Urbanisme de l'Ajuntament de Gandia i, de manera específica, al regidor encarregat, Josep Alandete, que emprendran accions legals per la seua “protesta, malestar i disconformitat davant la possible creació d'un nou hotel de luxe en la Colònia Ducal”.

Consideren que “es tractaria d'una agressió al nostre espai d'arquitectura moderna, als veïns i a la ciutat de Gandia per voler tapar la nostra urbanització històrica darrere d'un hotel”.

Avisen que “actuarem enèrgicament per a trobar el suport dels Col·legis Professionals d'Arquitectes, tècnics i tots els col·lectius i associacions relacionades”.

A més, la comunitat de veïns al·lega que “la Colònia Ducal està immersa en el procés de ser declarada com a Bé de Rellevància Local i, mentre el tràmit continue vigent, legalment comporta la paralització de totes les llicències d'obra perquè no s'altere ni modifique la volumetria ni la imatge de les edificacions”. És per això que sol·liciten i exigeixen que es duga a terme la declaració iniciada amb la consegüent suspensió de llicències d'obra i compliment del que s'estableix normativament.

Qualifiquen com a “atrocitat” aquest projecte després de consultar-ho amb arquitectes que col·laboren amb la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

Posen el focus en Alandete, qui va afirmar públicament que només es faria l'hotel si s'arribara a un consens amb els veïns i va anar ràpidament desmentit pel regidor de Turisme, Vicent Mascarell, qui va rectificar a l'anterior i va assegurar a aquest digital que “el consens amb els veïns és convenient però no necessari”. Per tant, Mascarell va desdir a Alandete i va afirmar que la construcció de l'hotel dependrà del promotor i no dels veïns, l'opinió dels quals no és vinculant.

Davant aquestes discrepàncies polítiques de membres del mateix govern, els veïns continuen ferms i explotaran fins al final les seues opcions legals, per la qual cosa segons avanç l'assumpte duran a terme els seus moviments per a defensar que en la Colònia Ducal “no es pot construir un hotel de luxe de dues plantes i 60 habitacions perquè afecta la volumetria de la urbanització, la modificaria i fins i tot l'Ajuntament hauria de canviar el Pla Urbanístic, alguna cosa que ens sembla molt negatiu i perjudicial per a tots els veïns”.

Pujar