elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La falta de relleu generacional, el principal problema del xicotet comerç

La falta de relleu generacional, el principal problema del xicotet comerç
  • Confecomerç crea la campanya “Petiteses. El Bon Comprar” per a conscienciar i sensibilitzar sobre els valors i beneficis de la compra en el comerç de proximitat

El xicotet comerç patix una gran amenaça després de ser el 2023 l'any que més comerços van tancar, i a més, es troba amb la problemàtica de ser un sector envellit que no compta amb relleu generacional en la majoria dels casos. És per això, que des de la Confederació de Comerç d'Alacant, Castelló i València (Confecomerç) han creat la campanya “Petiteses. El Bon Comprar”, l'objectiu del qual és conscienciar i sensibilitzar sobre els valors i beneficis de la compra en el comerç de proximitat.

Així ho ha presentat este divendres el president de Confecomerç, Rafael Torres, qui ha puntualitzat que esta campanya pretén “conscienciar en positiu” a través de valors com “la simpatia, positivitat i l'humor”. A més, ha puntualitzat que esta campanya té com a objectiu “arribar al públic jove” i que, malgrat la preocupant situació, “no volem fer pena, valem molt, i per això volem que se'ns reconega”.

La campanya consistix en una peça audiovisual de dos minuts de duració que mostra a través de l'humor i de situacions quotidianes, els avantatges que oferix el comerç de proximitat, com per exemple “petiteses com que et saluden en passar, que et guarden la compra, que et pregunten per la teua tia, o apostar per la sostenibilitat”. El format de difusió serà a través de xarxes socials mitjançant peces curtes extretes del vídeo, que està disponible tant en valencià com en castellà.

Durant la presentació, Rafael Torres també ha posat en valor que “el xicotet comerç és la segona activitat que més ocupació genera, després del sector públic, i a més, és el sector que més contribuïx a les arques públiques i el que més ajuda al fet que cresquen els servicis públics que beneficien a tota la societat”. També ha subratllat que és el sector “on lideren les dones, ja que el componen 135.000 de les 219.000 persones que treballen en el comerç de proximitat”.

En este sentit, el president de Confecomerç ha destacat que prop del 50% dels propietaris d'estos comerços té prop de 60 anys, i que “estan a punt de jubilar-se, i és per això, que actualment el principal problema del xicotet comerç és que no té relleu generacional”. També ha incidit en què el sector patix una “gran competència deslleial per part de les grans empreses, que se'ls escapa tant al govern autonòmic com a l'estatal”.

Torres ha posat l'accent que dins dels pressupostos generals, “l'Estat se centra en el comerç exterior”. En este sentit, ha afirmat que “estem lluitant per canviar-lo, intentant que el govern busque algun fons europeu, però per a això ha de tindre eixa voluntat política de voler fer-ho i tindre consciència de l'important que som”. “Actualment som el sector pitjor tractat, i a més la Comunitat Valenciana compta amb el factor de ser una ciutat infrafinançada, per la qual cosa som un sector infrafinançat dins d'una comunitat infrafinançada”.

Així mateix, ha reiterat que “en el sector hi ha preocupació” i ha explicat que “el turisme, encara que també beneficia en la compra, d'altra banda afecta en la pujada dels lloguers, que molts comerciants ja no poden fer front”.

 

Pujar