elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Dos esportistes valencians es llancen a ‘volar en la mar’ des d'Oliva fins a Eivissa

Dos esportistes valencians es llancen a ‘volar en la mar’ des d'Oliva fins a Eivissa
  • Pepe Carratalá i Gabriela Vila Andreu realitzaran una travesia en ‘kitesurf’ amb l'objectiu de conscienciar sobre "la mort del mediterrani”

“Salvem els oceans” és el nom que se li ha donat a l'expedició, en la qual dos esportistes valencians del Club Kitezone-València realitzaran una travessia en ‘kitesurf’ des d'Oliva fins a Eivissa amb l'objectiu de conscienciar a la població sobre la ‘mort imminent’ del mediterrani.

 El seu lloc d'inici serà la platja de “Els Bassetes” a Calp i a més serà retransmesa íntegrament en directe per streaming amb imatges i coordenades de geolocalització 24 hores, acompanyant en tot moment als esportistes, els quals realitzaran 125 quilòmetres en aproximadament cinc hores, sent la primera travessia que es realitza en kitesurf, tenint a més una distància de 70 milles nàutiques.

Per a aquesta, s'ha comptat també amb la presència del Regidor de Turisme i Platges de l'Ajuntament d'Oliva, Joaquín Calafat; Yolanda Navarro, Regidora d'Esports, el gerent de ‘Xufatopía’, José Ramón Panach, principal sponsor, el Gerent d'Oliva Surf, Ignacio Tapias, i el President del Club Kitezone València, Pepe Carratalá, precursor en la Comunitat Valenciana, de la modalitat de l'esport extrem conegut com “kiteboarding” i organitzador i integrant juntament amb Gabriela Vila Andreu.

El Mediterrani: la mar més contaminada del planeta

 La mar Mediterrània és ja considerat com “la zona zero de la degradació climàtica”. I és que és el més contaminat del planeta, segons els experts de Nacions Unides i Organitzacions Ecologistes No Governamentals.

En l'actualitat, l'informe de la Comissió Europea sobre L'estat de la Naturalesa a la Unió Europea reflecteix que presenta un 62% d'hàbitats i un 56% d'espècies marines en estat desfavorable. A més, el 17% de les espècies continuen estant amenaçades i un altre 15%, quasi amenaçades, en declivi o empobrides.

Per aquest motiu el club valencià Kitezone, ha decidit emprendre aquesta ‘odissea marítima’, tenint amb aquesta iniciativa un doble propòsit que és el de “conscienciar de com l'acció de l'home està transformant un dels enclavaments més rics del planeta, el qual encara som a temps de salvar, si s'actua i aprenem a cuidar i no maltractar les nostres mars i sobretot entenem que podem canviar els nostres hàbits”, estableix l'organitzador i integrant, Pepe Carratalá.

 

Pujar