Cullera exigeix per unanimitat a la Generalitat la reobertura immediata del servei de cirurgia cardíaca de l’hospital de la Ribera
L’Ajuntament mostra la seua oposició a aquest «despropòsit descomunal contra la salut pública que ja ha costat vides»
El Ple de l’Ajuntament de Cullera ha exigit a la Generalitat Valenciana i a la Conselleria de Sanitat la reobertura immediata, el manteniment i la millora de la cirurgia cardíaca al Departament de Salut de la Ribera.
La moció, aprovada amb els vots a favor dels grups municipals PSPV-PSOE, Compromís i Vox i sense els vots del grup municipal del Partit Popular qui ha abandonat el plenari durant el transcurs de la sessió, també exigeix al Consell que es prioritzen criteris de salut i equitat territorial per damunt de consideracions estrictament econòmiques, a la vegada que avaluar la possible de que el Servei de Cirurgia Cardíaca de la Ribera assumisca pacients d’altres departaments pròxims amb l’objectiu d’optimitzar recursos i reduir els temps d’espera.
En aquesta línia, l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, ha volgut denunciar que «el PP de Cullera ha tornat a no donar la cara pels drets i serveis públics del poble de Cullera. Han abandonat el plenari, de forma ja planificada, per no debatre i defensar la salut pública, l’educació pública i la responsabilitat en la DANA de Mazón».
La regidora de Sanitat, Susi Melià, ha condemnat «el desmantellament d’aquest servei tan vital, amb professionals tan preparats i amb un equipament d’alta tecnologia que sempre aconsegueix molts bons resultats». «És un despropòsit descomunal, i contradiu els principis de descentralització i equitat territorial que s'han de guiar la nostra sanitat pública», expressa.
Amb aquesta retallada, segons Melià, «es retalla la cartera de serveis de l’hospital e la Ribera que afectarà a la salut i la vida d’una comarca de més de 250.000 habitants i als departaments sanitaris limítrofs com el de Gandia, Xàtiva o la Marina». Aquest fet, augmentarà el temps d’espera a l’atenció immediata, augmentarà els temps de resposta, fet que reduirà la probabilitat de salvar vides.
Per a l’edil de Sanitat al municipi cullerenc, «no existeix cap justificació per desmantellar un servei que ha demostrat ser essencial en el nostre departament de salut i que està íntimament lligat a altres serveis de l’hospital com reanimació, cirurgia vascular, intensius o anestèsia.
Jordi Mayor: «retallar en sanitat costa vides»
L’alcalde també ha manifestat que «retallar en sanitat i en serveis imprescindibles i necessaris costa vides». «En tan sols dos mesos ja s’han donat exemples de vides que no han pogut salvar», ha exemplificat.
Per a Mayor, «la Generalitat és responsable directa d’haver tancat un servei, maltractar-lo per a finalment donar-li negoci als hospitals privats. El negoci front al dret a la sanitat universal».