elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Consell invertirà 12,3 milions d'euros entre 2018 i 2023 per impulsar el comerç electrònic en el xicotet comerç

El Consell invertirà 12,3 milions d'euros entre 2018 i 2023 per impulsar el comerç electrònic en el xicotet comerç

    La Conselleria d'Economia Sostenible Sectors Productius, Comerç i Treball invertirà 12,3 milions d'euros entre 2018 i 2023. per impulsar el comerç electrònic de la Comunitat Valenciana.

    El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha presentat el pla a les principals associacions empresarials del comerç (Cecoval, Covaco i Unió Gremial), així com a les cambres de Comerç valencianes, a través de l'Oficina Pateco, i el Centre d'Artesania de la Comunitat Valenciana, als que ha agraït la seua participació en l'elaboració del pla.

    Rafa Climent ha destacat que "el pla focalitza la seua estratègia en les micro i xicotetes empreses, i beneficiarà directament al xicotet comerç i a l'artesania, amb un teixit empresarial format per més de 55.000 empreses, fonamentalment autònoms i microempreses".

    El conseller ha recordat que aquest pla és un dels compromisos adquirits en el Seminari de Govern del Racó d'Ademús i que forma part de les mesures que el Consell està desenvolupant per al necessari i urgent procés de transformació del seu model econòmic, "ja que el comerç electrònic està creixent de forma continuada i imparable i l'Administració no pot obviar aquesta situació real ".

    La secretària autonòmica d'Economia, Sectors Productius i Comerç, Blanca Marín, ha explicat que internet està modificant els hàbits de consum i l'activitat econòmica, de manera que "el comerç electrònic forma part de les nostres vides". En aquest sentit, les grans empreses de distribució ja estan treballant en la venda on line i "des del Consell, seguint el nostre compromís amb el xicotet comerç, hem d'ajudar a superar totes les barreres, com la resistència al canvi, la manca de competència digital o el finançament, i convertir, el que podria arribar a ser una crisi del xicotet comerç, en una veritable oportunitat de créixer en aquest nou escenari ".

    Les dades sobre comerç electrònic reflecteixen que quasi el 53% de la població ha comprat en línia i 6 de cada 10 persones es consideren compradors onmicanal, és a dir, capaços de fer compres a través de múltiples dispositius. En 2016, la facturació a Espanya va superar els 24.000 milions d'euros, dels quals 5.623.000 es van destinar a la compra de productes tangibles.

    Actuacions i mesures del Pla d'Impuls al comerç electrònic

    El pressupost del pla s'ha estimat en 12,3 milions d'euros, dels quals la Generalitat aportarà el 62%, un 16% seran Fons Feder i un 22% aportacions de les empreses, altres administracions públiques i organitzacions.

    El Pla permetrà el desenvolupament de negocis hiperconnectats, així com optimitzar l'experiència del client i una major integració de la botiga física i online. El Pla engloba 29 mesures agrupades en sis eixos d'actuació: sensibilització, formació d'empresaris, treballadors i agents del sector, accions d'assessorament i acompanyament, ajudes públiques, posada en marxa de projectes demostratius, i difusió de bones pràctiques i eines dirigides a les pimes.

    Entre d'altres, el pla incorpora les següents mesures:

    - Organització de més de 600 actes de sensibilització i formació dirigides a més de 12.000 empresaris i autònoms.

    - Serveis d'informació, assessorament o acompanyament a més de 21.500 pimes.

    - Un programa de coaching digital, un nou servei d'acompanyament a l'empresari en el seu procés de digitalització.

    - Un segell autonòmic de reconeixement a les bones pràctiques en comerç electrònic.

    - Un sistema de certificació autonòmica en competències digitals, que estimule i reconega l'esforç dels empresaris a formar-se en aquest àmbit.

    - Creació d'una xarxa d'e-líders del comerç electrònic, formada per xicotets empresaris del comerç que ja desenvolupen amb èxit la seua estratègia digital i que poden servir d'inspiració a molts altres explicant la seua experiència.

    - Ajudes públiques per a les pimes que tindran com a finalitat donar suport a la inversió tecnològica, la contractació de personal qualificat en competències digitals, el desenvolupament de projectes col·lectius de transformació digital o facilitar el creixement i la internacionalització de les pimes a través del desenvolupament de negocis digitals.

    Pujar