elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'exparella de Lorena, la dona assassinada a Castelló, ja va matar al seu padrastre

L'exparella de Lorena, la dona assassinada a Castelló, ja va matar al seu padrastre

    EFE. La violència masclista criminal ja es va acarnissar amb Lorena, última víctima mortal de la violència de gènere a Espanya: el seu anterior parella, que també la maltractava, va assassinar al seu padrastre en 2018 a Castelló.

    Segons han confirmat a EFE fonts policials, la dona de 46 anys -el cadàver dels quals va ser trobat la nit d'este dilluns en una vivenda de Castelló- ja va ser víctima, al març de 2018, d'un succés en eixa mateixa ciutat, que va tindre llavors una gran repercussió mediàtica i pel qual l'assassí va ser condemnat a penes que sumaven 40 anys de presó.

    El mort, conegut artísticament com 'Boni' (havia sigut pallasso de circ), era el padrastre de Lorena i va perdre la vida en tractar d'impedir que una anterior parella de la dona agredira sexualment a la seua filla, de 22 anys.

    I és que el condemnat, amb antecedents penals per altres homicidis, havia acudit a la vivenda de les víctimes per a danyar-les en venjança contra Lorena, el seu ex companya sentimental.

    Ella li havia denunciat poc abans i havia trencat amb ell després de dos anys d'una relació a la qual va posar fi "donada l'existència d'una situació de masclisme, dominació, sotmetiment i menyspreu” en la qual es trobava, segons reflectia la sentència de l'Audiència de Castelló.

    El 27 de març de 2018, el condemnat va enviar missatges telefònics amenaçadors i intimidatoris a la seua exparella (Lorena, la víctima número 33 de violència masclista a Espanya en el que va de 2024), que es trobava en una casa d'acolliment, malgrat que tenia prohibit comunicar-se amb ella en virtut d'una sentència d'un mes abans dictada per un jutjat de Castelló que li condemnava per un delicte d'amenaces en l'àmbit de la violència de gènere.

    Eixe mateix dia, unes hores més tard, com no va aconseguir localitzar a Lorena es va presentar a la casa de la mare d'ella, en el Grau de Castelló.

    Allí es va trobar amb esta dona, el seu company sentimental ('Boni') i amb la filla de Lorena, de 22 anys. A tots ells els va amenaçar de mort amb un ganivet.

    L'home va posar l'arma en el coll de la jove, a la qual va ferir a la mà i en el pit i el va obligar al fet que es llevara la roba per a, quan va estar completament nua, sotmetre-la a tocaments.

    Davant esta escena, ‘Boni’ va eixir en defensa de la #xic -que no era la seua neta biològica, encara que la relació que li unia a ella era anàloga- i va intentar llevar-li el ganivet a l'agressor, qui en el forcejament li va acoltellar fins que va caure a terra; després li va perforar mortalment el cor i el pulmó, entre altres lesions.

    La filla de Lorena va aconseguir fugir del lloc i va necessitar ser operada de les ferides a la mà. Les tres dones víctimes -la parella de ‘Boni’; la seua filla, Lorena; i la seua neta- van necessitar tractament psicològic per les seqüeles emocionals que els van generar els fets, segons van informar llavors fonts judicials.

    Este dimarts, la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha assenyalat que la dona assassinada era "molt vulnerable" i que ja havia patit maltractament en una relació anterior (en al·lusió a este cas de 2018, encara que no l'ha concretat).

    Amb el seu actual parella i autor confés del crim, la víctima mantenia una relació de convivència i fins a 2023 va estar en el sistema VioGén amb mesures judicials de protecció.

    Segons les dades de què disposa el Tribunal Superior de Justícia valencià, no existia cap mesura d'allunyament i de prohibició de comunicació amb la víctima actualment activa, perquè la que va estar en vigor en el seu moment arran d'una sentència condemnatòria va quedar complida el 5 de febrer de 2023.

    El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es; també es para atenció mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

    En una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i en cas de no poder cridar es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

    Pujar