Ioga, viatges sensorials o impressió 3D: Castelló posa en marxa l'innovador Centre Sènior de Vida Activa
Les 35.000 persones majors de 60 anys que hi ha a la ciutat compten amb un nou espai per a dinamitzar les seues vides des del pla emocional, de salut i tecnològic
El Centre Sènior de Vida Activa i Saludable ha obert les seues portes en el cor de Castelló, oferint a les més de 35.000 persones majors de 60 anys a la ciutat un espai innovador que busca convertir-se en un referent nacional per a l'envelliment actiu.
D'aquesta manera, la capital de la província es posa a l'avantguarda amb aquest innovador centre, com ja ho va fer en els anys 90, sent una de les primeres ciutats d'Espanya a posar en marxa una regidoria de gent gran de la mà de Marisa Ribés.
Així, en el Centre Sènior de Vida Activa i Saludable es podrà treballar per mòduls, per a millorar el somni i el descans amb el mindfulness, per a alimentar-se millor amb tallers nutricionals, per a guanyar en mobilitat amb activitats com el pilates o la reeducació del sòl pelvià o per a millorar la salut emocional amb jocs mentals.
Carrasco: “No es tracta només d'allargar la nostra vida, sinó d'eixamplar-la"
L'alcaldessa de la ciutat, Begoña Carrasco, ha destacat la importància d'aquest nou centre durant una jornada de portes obertes, on representants de 25 associacions de majors van conéixer les modernes instal·lacions de 2.200 m² situades en l'antiga Casa de la Cultura del carrer Antonio Maura.
Carrasco ha assegurat, durant la seua visita al centre, que “no es tracta d'allargar la nostra vida, sinó d'eixamplar-la”. “Volem que el CEAS siga un punt de trobada on les persones que viuen soles situen el seu lloc de socialització mentre gaudeixen de tot allò que se'ls ofereix, afavorint el seu envelliment actiu”, ha continuat.
A partir del divendres 15 de desembre, els residents de Castelló majors de 60 anys podran gaudir de més de 50 activitats i experiències tecnològiques proporcionades per l'empresa gestora, Mediterrània. Aquestes activitats inclouen des de videojocs sènior i viatges sensorials de realitat virtual fins a ioga terapèutic, treball del sòl pelvià, salut mental, dansa i fitnes. L'alcaldessa va expressar el seu desig que el Centre Sènior siga un punt de trobada que fomente la socialització i contribuïsca a l'envelliment actiu.
Pots consultar ací el catàleg d'activitats i els horaris:
A més de combatre la soledat, s'ha destacat la iniciativa de crear el Club d'Emprenedors Sènior, on els majors poden compartir els seus coneixements i experiència per a formar i assessorar joves emprenedors a Castelló. L'alcaldessa ha ressaltat la col·laboració entre la Generalitat, els regidors i els tècnics municipals per a activar aquest espai en tan sols sis mesos, convertint una prioritat en una realitat.
Carrasco ha agraït la col·laboració de la Generalitat, els regidors de Gent gran, Clara Adsuara; Benestar Social, Maica Hurtado; Contractació i Patrimoni, Vicent Sales; i Família, Alberto Vidal; i els tècnics municipals per a activar aquest espai en tan sols sis mesos. “El desbloqueig d'aquestes instal·lacions era una prioritat del nostre equip de govern des que arribem i hui ja és realitat”, ha afegit.
Per part seua, la regidora de Gent gran, Clara Adsuara, ha subratllat la importància del treball conjunt i va anunciar la disponibilitat d'activitats perquè els interessats coneguen el centre i es matriculen a partir de la setmana del 8 de gener després de les vacances nadalenques. El projecte, amb una inversió total de 3.520.908 euros, és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Ajuntament de Castelló, emmarcat en l'Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Integrat, EDUSI Castelló. D'aquesta inversió, 3.342.100 euros corresponen a l'obra, 114.357 euros a l'equipament informàtic i 64.451 euros al mobiliari.