Giner: “La reducció de l'activitat pesquera al Grau que planteja la UE afectaria l'economia local, a les famílies i a tot un mode de vida”
La tinenta d'alcalde del Grau participa en una reunió presidida pel conseller Miguel Barrachina, al costat de la presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, i representants de les confraries de la província de Castelló, així com responsables municipals
Ester Giner serà present dilluns que ve 9 de desembre en la gran manifestació de Madrid “mostrant el suport del govern de Castelló a un sector tradicional que és vital per al Grau i la seua economia”
La tinenta d'alcalde del Grau, Ester Giner, ha participat aquest matí en la seu de la Confraria de Pescadors Sant Pere del Grau, en la reunió presidida pel conseller d'Agricultura, Aigua, Ramaderia i Pesca, en la qual han estat també presents la presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, així com a representants de les diferents confraries de pescadors de la província de Castelló, a més de representants municipals d'aquestes poblacions, com són Vinaròs, Benicarló, Peníscola, Castelló i Borriana.
Ester Giner ha explicat que “aquesta cita tenia com a motiu analitzar l'impacte que tindran les polítiques en matèria de pesca per part de la Unió Europea i que afecten de ple als pescadors de la nostra província, de forma molt negativa. Es tracta, en concret, de la reducció de dies permesos per a l'activitat dels vaixells d'arrossegament, passant de 133 jornades a tan sols 27 dies a l'any, la qual cosa suposa una minva de quasi el 80% de la seua activitat”.
Així, la regidora ha criticat que “l'activitat el nostre sector pesquer es veu, de nou, amenaçada. En l'actualitat són 12 les barques d'arrossegament que treballen en el port de Castelló, quan fa uns anys arribaven a ser unes 40”.
La regidora ha afirmat que “estem davant un autèntic despropòsit, perquè cap empresa pot subsistir treballant només 27 dies a l'any i això és el que planteja la Unió Europea. Però també pel que suposaria per a totes les famílies afectades i pel seu impacte en altres sectors, posant en risc a l'hostaleria i el turisme, amb una reducció de captures de peixos i mariscos, que són la base de la nostra gastronomia i un dels grans atractius de la nostra terra”, ha ressaltat.
La tinenta de alcalde del Grau ha insistit que “és moment d'estar tots units i al costat del nostre sector pesquer, en una situació que afecta a tot el Mediterrani, però especialment a la província de Castelló. I des de l'Ajuntament de Castelló, seguirem al costat dels nostres pescadors, defensant els seus interessos i enfront de decisions incomprensibles com aquesta reducció a només 27 dies de treball a l'any”.
Fent costat als pescadors en Madrid
Giner també ha avançat que “dilluns que ve 9 de desembre estarem, com no pot ser d'una altra forma, al costat dels nostres pescadors de Castelló i de tot el sector, en la gran manifestació que està preparant-se a Madrid, mostrant el suport del govern municipal a un sector tradicional que és vital per al Grau i la seua economia”.
“En nom de l'Ajuntament de Castelló, i de l’equip de govern de l’alcaldessa Begoña Carrasco, mostrarem la nostra disconformitat amb aquesta mesura que es vol implantar des de Brussel·les. Perquè la reducció de l'activitat pesquera al Grau que planteja la UE afectaria l'economia local, a centenars de famílies i a tot un mode de vida que ens defineix com a poble i sense el qual Castelló i el Grau no serien el mateix”, ha afirmat la regidora.