Compromís demana ajudes directes per als comerços afectats per les obres del Raval de Sant Fèlix
El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament de Castelló s’ha sumat a les reivindicacions dels comerços del Raval de Sant Fèlix que asseguren haver patit unes pèrdues de facturació que en alguns casos inclús superen el 30% respecte a la mateixa temporada de l'any anterior. Ignasi Garcia, portaveu municipal de la formació valencianista ha afirmat que “per coherència, Begoña Carrasco i el Partit Popular, que quan estaven a l'oposició reclamaven ajudes als comerços durant les obres de l’Avinguda de Lledó, creiem que és important que el govern facilite aquestes ajudes”.
L’edil de Compromís ha subratllat que “davant d'aquesta realitat que estan vivint els comerços del Raval de Sant Fèlix, s’han d'analitzar les diferents situacions i en aquells llocs on s'estan fent obres de la Zona de Baixes Emissions, s’impulsen línies d'ajudes i de subvencions directes”. “És un deure polític actuar per tal que aquestes obres no acabem perjudicant a un xicotet comerç que ja està prou castigat i que recordem, és la columna vertebral de la nostra economia”, ha afegit.
Garcia ha mantingut que “no només estem parlant de comerços sinó també estem parlant de negocis d'alimentació o d'hostaleria que queden fora de les campanyes de bonos” i que, per tant, “una campanya de bonos no seria la solució el que plantegem nosaltres des de Compromís són ajudes directes”.
Des de Compromís remarquen que “la relació del Partit Popular amb la Zona de Baixes Emissions és la mostra d’una gestió improvisada i ineficient”. “Primer no la volien, després la retarden i finalment acaben fent-la sense la previsió necessaria, generant un caos absolut per al veïnat i els comerços”, ha assenyalat Garcia. Cal recordar, respecte a la implantació de la ZBE, que el passat novembre, El Defensor del Poble va informar sobre l'inici d'actuacions d'ofici a Castelló i a altres quatre ciutats valencianes per incomplir, de diversa manera, la Llei de Canvi Climàtic, que obliga a les ciutats de més de 50.000 habitants a delimitar zones de baixes emissions amb restriccions per a l'entrada dels vehicles més contaminants, per tal de millorar la qualitat de l'aire a través de la reducció de gasos i partícules a l'atmosfera. Una investigació es posa en marxa, entre altres casos, en aquells municipis on els ajuntaments han anunciat la reversió de les ZBE ja iniciades, com és el cas de Castelló, posant en risc els fons europeus rebuts per impulsar la mobilitat sostenible.
FInalment, Garcia ha fet referència a que la Zona de Baixes Emissions respon a criteris de sostenibilitat, reducció d'emissions i contaminació acústica i ha posat en dubte que Begoña Carrasco tinga la voluntat de continuar amb el projecte que va començar el govern de Fadrell. "Que el PP assumisca els postulats de Vox que neguen el canvi climàtic i estiguen en contra de l'agenda 2030 suposa un risc en la lluita contra el canvi climàtic i en les inversions per a la ciutat", ha lamentat el portaveu.