elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló opta a 8 milions de euros per a transformar el Passeig Marítim amb fons europeus

Castelló opta a 8 milions de euros per a transformar el Passeig Marítim amb fons europeus
  • El projecte contempla l'ampliació de les zones cicle-per als vianants i altres actuacions per a l'impuls de l'activitat turística sostenible

L'Ajuntament de Castelló ha presentat un projecte per a la transformació del Passeig Marítim, en el tram de l’avinguda Ferrandis Salvador comprés entre el camí La Plana i camí La Ratlla, en la primera convocatòria extraordinària del Programa de Sostenibilitat Turística en Destí del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme. Un projecte pel qual el consistori sol·licita 8 milions d'euros dins dels fons europeus de recuperació. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, destaca que aquest ambiciós projecte “contempla l'adequació ambiental d'un dels espais més emblemàtics i importants de la ciutat per a la seua transformació en un espai més obert a la ciutadania i visitants”.

Marco ha recalcat que es tracta d'un projecte “que està dirigit a millorar aquest espai, ampliant les zones per als vianants per a l'ús i gaudiment de residents i turistes, al mateix temps que busca millorar les infraestructures públiques existents per a impulsar l'activitat turística sostenible en la zona”.

L'Estratègia de Sostenibilitat Turística en Destins té entre els seus objectius el de facilitar els processos de transformació cap a pols d'innovació turística capaces d'integrar en l'oferta la sostenibilitat ambiental, socioeconòmica i territorial, així com el de desenvolupar estratègies de resiliència enfront dels nous reptes de l'ecosistema turístic. Una estratègia que és finançada a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de la Unió Europea.

Castelló s'ha presentat a aquesta convocatòria amb el projecte de transformació del Passeig Marítim que contempla, entre altres coses, el foment de la mobilitat sostenible mitjançant l'ampliació de les vies de ciclovianants i l'establiment de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la renovació del mobiliari urbà del front marítim, l'establiment d'una xarxa de reg amb aigua regenerada, així com la dotació d'infraestructures tecnològiques vinculades a l'activitat turística. El projecte presentat contempla una inversió de huit milions d'euros, a finançar al 100% amb els fons europeus, i haurà de ser executat entre 2022 i 2024.

El Pla de Turisme Sostenible i Intel·ligent de Castelló s'ha dissenyat com un instrument d'intervenció integral per a la ciutat, que contempla diferents fases a mitjà i llarg termini, per a escometre, a través de futures convocatòries, un gran projecte transformador de ciutat i d'impuls turístic.

Pujar