Castelló instal·larà sis nous banys públics
L'alcaldessa destaca la millora en la qualitat de vida de la ciutadania amb inversions de caràcter social com aquesta
Castelló contarà amb sis nous banys públics. Aquests lavabos se situaran en la plaça Fadrell, a l'entorn de l'hort urbà del carrer Onda, els limítrofs de l'estació de Renfe, la plaça del Doctor Marañón, els voltants de la Biblioteca Rafalafena i el parc Jocs Tradicionals. Durant l'anterior mandat ja es va reforçar la xarxa de banys inclusius i adaptats de tota la ciutat amb huit banys públics, a les places Botànic Calduch i Jutge Borrull, al parc Geòleg Royo, a l'avinguda Rei En Jaume, plaça Fernando Herrero Teixidor, Ronda Est, plaça de la Pau i al costat del Mercat Central.
L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha explicat que “estem davant una inversió que ha millorat la qualitat de vida de la ciutadania, sobretot de col·lectius com les famílies amb xiquets xicotets, persones majors o amb alguna discapacitat, ja que fins abans no es disposava de serveis municipals oberts al públic i calia fer ús d'instal·lacions privades, amb els inconvenients que això comporta", ha expressat.
Per la seua part, el regidor d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó, ha destacat l'aposta de la seua àrea i del govern municipal per les inversions amb sentit social. «Es tracta d'un projecte que facilita la vida a la societat castellonenca i amb un impacte immediat en el seu dia a dia», ha valorat. L'edil ha incidit en el caràcter inclusiu d'aquests serveis, unisex i adaptats a les persones amb mobilitat reduïda. «Són banys pensats per a totes i tots que a més consoliden a Castelló com una ciutat cada vegada més accessible i inclusiva», ha subratllat.
La corporació municipal invertirá una suma de 330.000 euros a incrementar la quantitat de banys públics a Castelló. El termini d'execució previst per a la incorporació d'aquests nous lavabos és de 6 setmanes desde l'adjudicació de l'obra. Son sis mòduls prefabricats que s'instal·len en soleres anivellades i accessibles. Cadascun d'ells consta d'una cabina de condícia autonetejadora de dimensions 2,2x2,2 metres amb control d'accés automàtic i sistema de detecció de presència.
Amb aquest projecte, el govern municipal continua progressant en el compliment de l’Acord de Fadrell. Un dels objectius del pacte és potenciar les instal·lacions públiques per a millorar el benestar ciutadà i fer de Castelló una ciutat més inclusiva. En aqueix sentit, millorar i incrementar la infraestructura de banys públics contribueix a l'augment de la qualitat de vida de la ciutadania. L'Ajuntament té previst continuar impulsant mesures similars com els canviadors inclusius i els punts d'alimentació infantil en la capital de la Plana.