elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló impulsa una revegetació de 1.569 plantes autòctones a les platges del Serradal i el Pinar per a protegir el corriol

Castelló impulsa una revegetació de 1.569 plantes autòctones a les platges del Serradal i el Pinar per a protegir el corriol
  • Transició Ecològica col·labora en la doble jornada de voluntariat ambiental organitzada per SEO Bird Life

La jornada de voluntariat ambiental celebrada aquest cap de setmana de la mà de SEO Bird Life i Itinerantur a les platges del Serradal i el Pinar, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló, va impulsar la revegetació de 1.569 plançons d'espècies autòctones. Aquesta activitat s'ha desenvolupat dins del projecte de renaturalització per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre.

«Des de la Regidoria de Transició Ecològica hem col·laborat en una activitat que promou la societat ornitològica de SEO Bird Life per a millorar l'ecosistema del nostre litoral i protegir el corriol camanegre, un ocell que forma part del catàleg valencià d'espècies protegides i que en els últims 25 anys ha vist perdre població per la pressió de l'urbanisme depredador», destaca el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La doble jornada de voluntariat ambiental va dur a terme el passat cap de setmana actuacions per a millorar l'ecosistema del corriol camanegre a les platges del Serradal i el Pinar, com la revegetació amb espècies autòctones, neteja de restes de residus i acumulació de matèria orgànica.

La cita del dissabte en el Serradal va comptar amb la col·laboració de l'empresa d'educació ambiental Itinerantur. Els voluntaris van disposar en la microreserva 938 plantes d’espècies pròpies dels sistemes dunars, com la algodonosa, silene, lliri marí i card marí. També van recollir 21,5 quilos de residus.

El diumenge, els participants van col·locar a la platja del Pinar 636 individus d'espècies autòctones.

El projecte forma part de la campanya de renaturalització de SEO Bird Life per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre i és finançat per la Fundació Bancaixa.

Pujar