Castelló impulsa l'elaboració de l'II Pla d'Infància i Adolescència
L'alcaldessa destaca el compromís i l'esforç per a situar als xiquets, xiquetes i adolescents en el centre de l'agenda política
L'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquesta setmana en ple, per unanimitat, la pròrroga de l'I Pla d'Infància i Adolescència de Castelló, que finalitzava el mes vinent de juny, fins al 31 de desembre del 2022. Una pròrroga que amplia la vigència de la primera edició del pla i dona continuïtat al treball realitzat fins a l'aprovació de l'II Pla d'Infància i Adolescència de Castelló, que està prevista per a inicis de l'any 2023.
“Castelló va ser reconeguda en 2018 com a Ciutat Amiga de la Infància, un segell que posa en valor el compromís i l'esforç que ha realitzat l'Ajuntament per a situar a la infància i l'adolescència en el centre de la seua agenda política; i en 2017 es va posar en marxa el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència”, ha explicat l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco. “Aqueix any, 2018, es va aprovar l'I Pla Municipal d'Infància i Adolescència, i ja estem treballant en la segona edició per a 2023, perquè els xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló són una prioritat per a aquest govern”, ha apuntat. En aquest sentit, ha posat en valor el treball realitzat per a “promoure la participació de la població més jove i fer de Castelló una ciutat més amigable amb la infància i més inclusiva”.
La regidora d'Infància, Patricia Puerta, per part seua, ha destacat que “s'està elaborant l'II Pla Municipal d'Infància i Adolescència per a seguir en la línia de treball ja iniciada amb la primera edició, planificant i definint actuacions municipals que promoguen els drets de la infància i l'adolescència i la participació dels més joves”.
El pla que es ve desenvolupant des de 2018 i que tindrà continuïtat amb la nova edició, inclou accions que milloren la qualitat dels recursos i serveis municipals dirigits a la infància i l'adolescència; generen nous recursos que permeten millorar la cobertura en tots els àmbits que afecten xiquets, xiquetes, adolescents i famílies; i incorporen la perspectiva de la infància i l'adolescència en el conjunt de les actuacions, mitjançant la seua representació i participació activa i directa en la vida social de la ciutat.