Castelló forma a la Brigada Rural en una gestió sostenible en el tractament de la neteja de camins i sèquies
Transició Ecològica impulsa una formació sobre la utilització de sistemes naturals alternatius als productes químics
La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló ha organitzat aquesta setmana un curs formatiu dirigit a la Brigada Rural Municipal per a reforçar una gestió sostenible en la neteja de camins i séquies. La formació ensenya l’ús de sistemes alternatius naturals als productes químics ja que l'Ajuntament no utilitza des del principi de la legislatura herbicides en els entorns de les séquies per a evitar un impacte ambiental.
“Amb aquest curs reforcem l'aprenentatge de la Brigada Rural perquè avancem en un tractament més sostenible en la gestió de les males herbes per a millorar la cura i la conservació del nostre entorn natural”, ha indicat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.
La iniciativa és desenvolupada pel Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Llevant i porta el títol de “manejos de males herbes en ambients urbans”. Contempla dues sessions teòriques que ensenyen sobre mètodes naturals en la gestió de les males herbes. El curs es completa amb una jornada pràctica que ha mostrat diferents males herbes que han d'afrontar les Brigades.
La Brigada Rural està adscrita a la Regidoria de Transició Ecològica, amb seu en la Cambra Agrària, i s'encarrega de la cura dels camins i entorns de séquies rurals del terme municipal. Amb aquesta activitat potencia la seua formació en el maneig de tècniques sostenibles en la seua actuació. L’Ajuntament no utilitza productes químics en la neteja de les proximitats de masses d’aigua com les sèquies.