Carlos Fabra declara demà com investigat per si va ocultar patrimoni
L'ex president de la Diputació de Castelló compareix demà dimecres a les 10 hores davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló
La justícia investiga a ell, a la seua dona, un dels seus fills i una quarta persona en aquesta causa
L'ex president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, declara demà com investigat a les 10 hores davant el Jutjat d'Instrucció número 4 de Castelló en una causa que tracta d'esbrinar si ell, la seua dona, un dels seus fills i una quarta persona van ocultar béns del seu patrimoni per a dificultar l'execució d'una sentència per la qual va ser condemnat a quatre anys de presó.
Carlos Fabra i un dels investigats declararan dimecres 28 a les 10.00 hores i els altres dos investigats hauran de prestar declaració el dia 29.
El passat 22 de setembre, la Policia Nacional va registrar el domicili que l'ex mandatari popular té a Orpesa. El registre va acabar sense detencions.
La causa es va obrir en 2017
Segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, el jutjat va obrir aquesta causa en 2017 després d'una denúncia de Fiscalia per la possible comissió de delictes de frustració de l'execució, tràfic d'influències, blanqueig de capitals, suborn i negociacions prohibides als funcionaris, sense perjudici d'una ulterior qualificació.
Ara, el jutjat investiga si l'expresident de la Diputació castellonenca va ocultar béns del seu patrimoni per a dificultar l'execució de la sentència de l'Audiència de Castelló de l'any 2013, que va confirmar en 2014 el Tribunal Suprem, per la qual Fabra va ser condemnat a quatre anys de presó i al pagament d'una multa de 1,4 milions d'euros com a autor de quatre delictes fiscals.
Quatre anys de presó
L'exmandatario popular roman allunyat de la vida política després d'eixir de la presó madrilenya d'Aranjuez al maig de 2016, on va ingressar al desembre de 2014 després d'haver sigut considerat culpable de cometre quatre delictes fiscals i va ser condemnat a pagar una multa de 693.000 euros i a indemnitzar a Hisenda en la mateixa quantitat.
La condemna va ser feta pública pel tribunal al novembre de 2013 i Fabra va demanar un indult al Govern que finalment va ser denegat al novembre de 2014 pel que es va fer efectiu el seu ingrés a la presó.