El Museu Arqueològic organitza un curs de restauració sobre material metàl·lic
Les jornades es celebraran durant el mes desembre a les instal·lacions del museu a la Casa de la Cultura
El Museu Arqueològic de Borriana organitza un curs d'iniciació a la restauració de material metàl·lic arqueològic. No és la primera vegada que el museu aposta per activitats educatives destinades a la formació de la restauració i investigació de les peces que conté el museu. L'edil de Patrimoni, Vicent Granel, ha explicat que «una de les vies que volem obrir al Museu Arqueològic és la de convertir-los en un centre d'investigació, i que estudiants puguen participar i acudir a les nostres instal·lacions per fer del museu un instal·lació més aprofitada ».
Amb aquest objectiu el museu organitza aquest curs, que està dirigit a estudiants, llicenciats i públic interessat en la temàtica. Dins de les jornades que s'han organitzat es treballaran tècniques de restauració sobre menuts fragments de materials arqueològics, sobre els quals s'impartiran les nocions bàsiques de neteja i conservació dels mateixos.
El curs es durà a terme al laboratori de restauració del museu arqueològic de Borriana els dies 30 de novembre, 1, 13, 14 i 16 de desembre a la vesprada i els dies 2 i 16 de desembre al matí. El curs l'impartirà la restauradora del Museu de Borriana, Mara Peiró, estarà dirigit pel director del museu, Jose M. Melcior, i tindrà una durada de 30 hores.
El museu va realitzar aquest any un taller sobre restauració ceràmica prehistòrica a càrrec del professor Àngel Igual. Un total de 15 alumnes, majoritàriament docents de secundària de tota la província de Castelló i alguns llicenciats en Conservació i restauració de la UPV. Els alumnes van realitzar les seves classes practiques en els horts d'Oci, fent la cocció de rèpliques de peces Neolíticas i de l'Edat de Bronze, que prèviament havien modelat en tallers del CMA. La part teòrica es va centrar en la tècnica ceràmica prehistòrica i en nocions bàsiques sobre el període històric que va des de la invenció de la ceràmica en el Neolític fins al seu perfeccionament en l'Edat del Bronze. Les classes van culminar amb una visita guiada al Museu de Borriana i a la recentment inaugurada sala del jaciment de Sant Gregori. Finalment els alumnes van manifestar el seu interès a repetir l'experiència en altres cursos relacionats amb la temàtica arqueològica.
Per altra banda, el museu ja va realitzar un curs de Restauració de Pintura Romana en el qual es van poder conèixer els diferents treballs i tècniques utilitzades, com la consolidació "in situ", l'extracció realitzada en el jaciment, la neteja o les tasques de restauració i conservació del material . En aquesta ocasió, tots els materials i peces utilitzades durant el curs van procedir del jaciment de la vila romana de Sant Gregori, situat a l'extrem nord-est del terme municipal de Borriana. Aquestes iniciatives van destinades a perseguir que el museu arqueològic siga un centre d'investigació.
Els interessats a inscriure poden sol·licitar informació detallada al Facebook del Museu de Borriana o al correu: museu.arqueologic@burriana.es