El Consorci riu Millars emet el tercer capítol de la sèrie documental sobre el Paisatge Protegit de la Desembocadura
'A cagar al riu!, és el títol evocador de la nova entrega audiovisual sobre el mal costum històric de llançar trastos i runes al llit de barrancs, rambles i cursos fluvials
El Consorci gestor del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars gestionat pels Ajuntaments d'Almassora, Borriana, Vila-real, la Diputació de Castelló i la Generalitat Valenciana emet un nou capítol de la sèrie documental que promociona els valors ecològics, paisatgístics i històrics del tram baix del curs fluvial més important de la província de Castelló. Aquesta tercera entrega titulada "A cagar al riu!" recorda l'origen d'aquesta dita popular valenciana i la seua relació amb un costum molt arrelat entre els veïns dels pobles localitzats a prop de rius o rambles mediterrànies a l'hora de desfer-se'n dels seus trastos vells i inservibles. Els mobles i altres coses inútils que no aprofitaven per a res, es llançaven a la vora del Millars perquè més prompte que tard, i fruit d'una gran crescuda, acabaven per desaparéixer temporalment dels ulls dels infractors. Un altre proverbi popular valencià sentenciava aquest fet: «aigua corrent, la merda no se sent». El Millars com molts altres rius mediterranis no ha fugit d'aquest costum brut i inadequat. De fet un dels principals problemes que arrossega la conservació del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars continua sent l'abocament il·legal. Una pràctica inadequada que comporta elevades multes econòmiques imposades als infractors però també per una major consciència ciutadana. El capítol fa un recorregut per cadascun dels ecoparcs ubicats a les poblacions d'Almassora, Borriana i Vila-real per indicar que són els llocs adequats per a llançar qualsevol cosa que ja no aprofite. Per tant no hi ha excusa per a tirar-lo al Millars, en altre riu, en una rambla o en qualsevol altre lloc.
12 capítols per a promocionar la desembocadura del riu Millars
La sèrie està formada per 12 capítols de 6 minuts de durada cadascun que estan sent emesos, per segona vegada, amb una periodicitat setmanal a través del Facebook, el canal de YouTube i de la pàgina web del Consorci riu Millars: www.consorciriumillars.com. Es tracta d'una sèrie documental transmèdia que permet la seua visualització des de qualsevol plataforma capaç de reproduir vídeos. El Consorci del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars pretén com a objectiu final donar a conéixer a la societat castellonenca i a la resta de ciutadans de la Comunitat Valenciana els valors ambientals, socials i històrics d'un riu tremendament generós anomenat Millars que aporta riquesa paisatgística, ambiental i agroalimentària a la província de Castelló, des de casa, còmodament i mentre dure el període de confinament.