elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Setmana de la Ciència de Benicarló comença amb les exposicions dels centres educatius de Benicarló

La Setmana de la Ciència de Benicarló comença amb les exposicions dels centres educatius de Benicarló
  • L’alumnat de primària i secundària participa amb projectes relacionats amb la robòtica, la cromatografia o la informàtica

  • Durant la setmana també es duran a terme presentacions de llibres a càrrec d’alumnes de l’IES Ramón Cid

 

El projecte «La ciència al Mercat», en el qual participen grups escolars de diferents centres educatius, ha inaugurat un any més la Setmana de la Ciència de Benicarló. L’alumnat de 5é i 6é del CEIP Ángel Esteban ha estat el primer a fer les seues exposicions, que han centrat en filtracions d’aigua amb carbó actiu, cromatografia, robòtica i separació de pigments d’un vegetal.

Demà dimarts serà el torn de l’alumnat de 5é del CEIP Eduardo Martínez  Ródenas, que exposarà maquetes de màquines simples i complexes que han elaborat. Per al dimecres, l’alumnat de 3r de la International School Peníscola portarà un muntage de minibots i, finalment, dijous 26 i divendres 27 serà l’alumnat de 4t d’ESO dels IES Ramón Cid i Joan Coromines qui mostrarà les seues exposicions científiques.

Patis literaris

Enguany, la Setmana de la Ciència reprén la iniciativa de Patis Literaris de la professora Carme Navarro, de l’IES Ramón Cid. L’alumnat del centre presentarà els llibres Viurem per sempre?, de Salvador Macip, a càrrec de Maria Ginesta; Sobre l'alquímia de la vida, conversa amb Xavier Vendrell, de Joan Borja, a càrrec de Izan Martínez; Té con ciencia, d’Amira Fernández, a càrrec de Fernando Ferrer; L'oxigen, d’Álvaro Martínez, a càrrec d’Ainhoa San Abdón i Andrea Llorach; i Un planeta de virus, de Carl Zimmer, a càrrec de Miquel Ibáñez i Izan Monroig.

Pujar