El banc públic valencià finançarà operacions de fusió per evitar la compra estrangera
L'IVF arrenca amb cinc lÃnies de crèdit noves, una d'elles bonificada, i destinaran 300 milions d'euros a à rees estratègiques de l'economia valenciana
Més de 2.800 empreses s'han beneficiat del finançament de l'IVF el 2021
L'Institut Valencià de Finances preveu finançar aquest any la xifra de 450 milions d'euros el 2022 per dinamitzar l'economia valenciana. Es tracta d'una quantitat rècord (l'any 2021 van ser 321 milions) gràcies a les cinc noves línies de crèdit que se sumen a l'activitat consolidada del banc públic valencià.
Aquestes dades s'han conegut aquest dilluns a la roda de premsa de presentació de les línies d'actuació per al 2022 del banc públic valencià. Una trobada en què el conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler i el director general de l'IVF, Manuel Illueca, han valorat l'exercici 2021 i on el president de la Generalitat Ximo Puig, ha presentat les cinc noves línies de crèdit -una bonificada- que destinaran aquest any uns 300 milions d'euros a àrees estratègiques de l'economia valenciana.
Afavorir la fusió empresarial
L'eix d'aquesta actuació, ha expressat Puig, rau en la col·laboració publicoprivada i des del diàleg social. Entre les línies presentades destaca una que pretén afavorir les fusions de les empreses valencianes. Sota la denominació 'Grans projectes estratègics' i dotada amb 40 milions d'euros, admetrà operacions de crèdits subordinades amb la finalitat de facilitar la concentració empresarial a grans companyies.
Sobre això, el president ha explicat que estan observant “amb preocupació” que hi ha empreses sent comprades: “No hi ha res a dir sobre això però necessitem que la presència del capital de les nostres empreses estiga clarament residenciada a la Comunitat Valenciana”.
Altres línies de crèdit que es llancen aquest 2022 són:
- La línia 'Liquidesa pime i autònom', dirigida a augmentar la liquiditat de les empreses i disposarà de 30 milions d'euros per a circulant i inversió, amb trams reemborsables.
- La línia 'Invierte pime React EU Feder' comptarà amb 180 milions d'euros per facilitar projectes d'inversió amb crèdits de fins a 5 milions d'euros i un tram bonificat del 20%.
- La línia 'Inverteix empresa turística' disposarà de 30 milions d'euros per a empreses turístiques i cadenes hoteleres, per concedir crèdits de fins a 5 milions amb un tram bonificat del 20%.
- La línia 'Invierte empresa industrial' comptarà amb 20 milions amb trams no reemborsables de fins al 10% per a inversions industrials.
Aquestes dues últimes línies afavoreixen el creixement de les empreses, la majoria pimes i micropimes, per millorar la seua tecnificació, innovació i, per tant, salari dels treballadors.
Més de 2.800 empreses valencianes beneficiades el 2021
Més de 2.800 empreses i autònoms valencians s'han beneficiat aquest 2021 del finançament de l'Institut Valencià de Finances. Amb una mitjana de 113.258 euros per operació, l'IVF ha destinat al teixit empresarial valencià 321,2 milions d'euros, especialment als sectors estratègics per a l'economia valenciana o que s'han vist especialment impactats pel cóvid.
En aquest sentit, Soler ha explicat que aquest any les línies de l'IVF han finançat l'activitat d'empreses industrials, grans cadenes hoteleres, xicotets negocis de persones autònomes, startups innovadores, empreses familiars i tradicionals. S'ha apostat per quatre grans apartats: contrarestar els efectes del còvid, fomentar l'emprenedoria i el creixement empresarial i, finalment, les línies de caràcter social.