elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Almussafes arreplega a Oviedo la seua distinció 'Ciutat Amiga de la Infància'

L'Ajuntament d'Almussafes arreplega a Oviedo la seua distinció 'Ciutat Amiga de la Infància'

    UNICEF va lliurar ahir dimarts 27 de novembre a Oviedo el distintiu 'Ciutat Amiga de la Infància' al municipi d'Almussafes en un acte en el qual el regidor d'Educació, Pau Bosch, va representar a l'executiu local. Al costat de la població, altres 113 ajuntaments van arreplegar per primera vegada el certificat que garanteix que es compta amb aquest col·lectiu en la posada en marxa de les polítiques que els afecten. Per a Bosch, conclouen "dos anys d'intens treball per part del conjunt de la corporació municipal i en els quals cal agrair l'esforç realitzat per l'edil delegada d'Infància i Adolescència, Teresa Iborra, i pel conjunt de treballadors de l'administració local, sobretot del director de l'àrea d'Esports, Cultura, Educació i Joventut, Alfonso López, i per la responsable administrativa Paola Garcerán".

    Malgrat que va ser el passat 26 d'octubre quan es va anunciar la concessió a Almussafes del distintiu 'Ciutat Amiga de la Infància', no ha sigut fins ara quan s'ha fet efectiva. Ahir, dimarts 27 de novembre, el Palau d'Exposicions i Congressos de la ciutat d'Oviedo va acollir l'acte de lliurament d'aquests certificats impulsats per UNICEF i amb els quals el Comité Español d'aquest organisme de l'ONU posa en valor el compromís polític amb la infància. Almussafes va ser un dels 114 governs locals que va arreplegar per primera vegada aquest reconeixement, sumant-se a la renovació d'aquest compromís d'altres 80 municipis i a les 25 distincions atorgades a projectes de Bones Pràctiques en Drets d'Infància i Política Municipal.

    El regidor d'Educació de l'Ajuntament d'Almussafes, Pau Bosch, va representar a la població en aquest esdeveniment amb el qual es culminen "dos anys d'intens treball per part del conjunt de la corporació municipal i en els quals cal agrair l'esforç realitzat per l'edil delegada d'Infància i Adolescència, Teresa Iborra, i pel conjunt de treballadors de l'administració local, sobretot del director de l'àrea d'Esports, Cultura, Educació i Joventut, Alfonso López, i per la responsable administrativa Paola Garcerán".

    Amb aquesta vuitena edició dels reconeixements, la xarxa Ciutats Amigues de la Infància creix de 170 a 274 governs locals en tot el territori espanyol, la qual cosa suposa que més del 41% dels xiquets y xiquetes en el país viuen en localitats on s'han compromés, a través de la seua gestió, a posar els drets de la infància en el centre de la seua activitat política.

    Concretament, tant Almussafes com la resta de localitats integrades en aquesta iniciativa, han plasmat el citat compromís en el seu corresponent pla local de la infància, que contempla un total de cinc objectius. Els signants garanteixen l'accés a serveis socials de qualitat, un entorn net i segur, la possibilitat de gaudir de la seua vida familiar, joc i oci i el respecte i el tracte just en els seus barris, així com que totes aquestes qüestions són tingudes en compte en les lleis i polítiques que afecten a aquest col·lectiu ciutadà.

    "Des del principi vam tenir clar que volíem aspirar a aconseguir aquest certificat perquè el nostre compromís amb els xiquets, xiquetes i adolescents és ferma i a llarg termini. A poc a poc veurem els resultats de totes les iniciatives impulsades sobre aquest tema i estic convençuda que seran visibles per a tots i totes", destaca la regidora d'Infància i Adolescència, Teresa Iborra.

    Ara s'inicia un període de quatre anys en els quals es duran a terme diferents accions, totes elles articulades al voltant del Consell de la Infància i l'Adolescència, l'acció més visible dins de tot el procés desenvolupat per Almussafes per a aconseguir aquest reconeixement.

    Per al president del Comité Español d'UNICEF, Gustavo Suárez Pertierra, amb aquests reconeixements es posa en valor el "compromís polític amb la infància a mitjà i llarg termini i el camí de transformació real emprés per i amb els xiquets i xiquetes". "La implementació de la Convenció sobre els Drets del Xiquet és un deure de totes les administracions de l'Estat i per això la nostra aspiració i vocació és que tots els municipis d'aquest país aposten per complir-la", recalca Suárez.

    Pujar