Almussafes clausura la seua Escola d'Estiu Municipal
Els setanta-dos xiquets inscrits en l'Escola d'Estiu, organitzada per l'Ajuntament d'Almussafes amb el títol "Nostres parcs", han celebrat durant el matí de hui divendres, 28 de juliol, una gran festa de clausura, en la que els castells unflables i els balls han sigut els protagonistes. Les famílies dels participants, així com la pròpia regidora de Joventut, Davinia Calataiud, han compartit amb els menors un matí de diversió, en la que l'equip de monitors ha aprofitat per a fer entrega pública a l'ajuntament del manual dissenyat pels propis menors, després de la seua visita a les 12 zones verdes del nucli urbà i l'estudi de la tipologia i característiques de la seua vegetació. La guia també inclou un decàleg per a la protecció i conservació dels esmentats parcs, dos treballs que s'han desenrotllat durant el mes de celebració de l'escoleta, inaugurada el passat 21 de juny, i en la que les excursions als parcs han sigut una constant.
L'Escola d'Estiu promoguda pel Consistori d'Almussafes ha implementat enguany un nou projecte amb què s'ha apostat per donar a conéixer als 72 xiquets inscrits l'entorn natural dels parcs de la localitat. "Estem molt satisfets amb el resultat de la iniciativa, ja que l'objectiu s'ha complit amb la creació de la guia dels 12 parcs de la nostra localitat, que plasma l'estudi dels diferents tipus de vegetació, així com les seues característiques i funcions, explica l'edil de Joventut, que este mateix matí ha arreplegat el manual en la festa de clausura de l'edició 2017 de l'escoleta.
La nova tècnica denominada Aprendizaje-Servicio, una pràctica en què els participants aprenen, d'una forma dinàmica i atractiva, mentres actuen davant d'unes necessitats reals amb la intenció de millorar-les, ha donat els seus fruits i el projecte "Nostres Parcs" s'ha pogut completar, en una clara aposta del consistori municipal per la preservació del medi ambient. Així mateix, el projecte permetrà la posada en funcionament d'una ruta cultural per les zones verdes de la població.
A través de la visita als diferents espais, els més menuts han pogut valorar la importància i funció de les zones verdes del nucli urbà, a més de crear un esperit crític sobre la necessitat de cuidar i millorar l'estat del medi ambient. D'este estudi, ha sorgit un decàleg de deu bones pràctiques, en la que el respecte del material públic, el no maltractament als arbres, l'arreplega dels excrements de les mascotes i la prohibició dels grafitis en les esmentades zones formen part del mateix.
"Este procés d'investigació completat", indiquen des del departament municipal de Joventut, "ha fet possible que els participants hagen identificat el seu entorn més pròxim, a més de comprometre's amb la posada en marxa de mesures reals, amb la qual cosa aconseguim que el manual es convertisca en solidari, comunitari i de responsabilitat, posant en joc coneixements, habilitats, actituds i valors que permeten millorar la realitat".