Almassora rep 21.000 euros del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere
El Ministeri d'Igualtat ha assignat a l'Ajuntament d'Almassora 21.400 euros, per a vetlar pel compliment del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere. Així ho ha confirmat la primera tinent d'Alcaldia i regidora d'Igualtat, Susanna Nicolau, qui també ha destacat que "reforçar els serveis municipals d'atenció a les víctimes i impulsar campanyes informatives i presa de consciència sobre la importància d'acabar amb aquesta xacra social" seran les principals funcions d'aquests fons.
"En uns dies en què els drets i la vida de les dones està sent qüestionats fins a la sacietat, els governs de progrés tenim l'haver d'impulsar, més que mai, les polítiques de prevenció i l'apoderament de la dona perquè les víctimes identifiquen la seua situació com de risc i sàpien on buscar ajuda", ha assegurat Nicolau. "L'educació és bàsica per a mantindre i ampliar les conquestes en favor de la igualtat i treballarem especialment durant enguany amb els xiquets i les xiquetes dels centres educatius d'Almassora", ha avançat la regidora.
Respecte als serveis municipals, l'edil ha incidit en "la necessitat d'acompanyar a les dones en el procés psicoafectiu que suposa l'eixida d'una relació de maltractament", per al que el paper d'assessorament de l'agent d'igualtat és fonamental. En aquest sentit, Nicolau ha recordat que el consistori ha comptat amb el suport de la Guàrdia Civil, el 112 i el Centre de la Dona per a l'elaboració d'un mapa de recursos locals sobre violència de gènere, al qual han donat forma de calendari i del qual han editat 3.500 còpies.
D'aquesta manera, l'ajuda estatal i els fons que el consistori rep de la Conselleria d'Igualtat permetran portar avant actuacions com les ja empreses durant l'any passat en l'àmbit educatiu. Gràcies a aquestes activitats centenars d'escolars de primària i secundària han participat en activitats com el Taller 'Per un futur sense etiquetes' dirigit a 4a de primària i 'No em toques el Whatsapp', centrat en evitar l'assetjament nascut amb les noves tecnologies.
Així mateix, la campanya nadalenca s'ha centrat en conscienciar sobre la importància de triar jocs i joguets no sexistes, que potencien en diàleg i permeten expressar emocions. En aquesta mateixa línia, la mateixa Nicolau i l'agent municipal d'igualtat, Ana García, han presentat aquesta setmana els tallers municipal per al primer semestres de 2019, en els quals el consistori ofereix 85 places gratuïtes. Les tècniques teatrals i d'expressió corporal i sensorial serviran per a apoderar a les dones, reptar-les a aconseguir nous objectius i afavorir la seua integració social i les relacions interpersonals durant el desenvolupament d'aquestes sessions.