Més de vuit-cents estudiants de secundària es donen cita en la UA gràcies al programa Vull Ser Enginyera
Aquesta iniciativa, que tindrà lloc el dijous 10 d'abril, té com a objectiu fomentar les vocacions i el talent femení en les àrees de coneixement cientificotecnològiques
Una de les principals màximes de la Universitat d'Alacant (UA) passa per fomentar les vocacions i el talent femení en les àrees de coneixement denominades STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques, en anglès). En aquest sentit desenvolupa un seguit d'iniciatives que es reparteixen per tot el calendari, entre les quals destaca el programa Vull Ser Enginyera. La jornada d'aquesta edició de 2025 se celebrarà dijous, 10 d'abril, al Paranimf de la Universitat d'Alacant i voltants. Segons l'organització, s'espera que hi participen més de vuit-cents estudiants de tercer i quart curs d'educació secundària obligatòria (ESO) de vora una vintena de centres educatius de les comarques d'Alacant.
L'activitat començaràa les 9.30 hores amb l'obertura d'una fira amb onze estands dedicats a mostrar les opcions d'estudis relacionades amb les STEM, títols que s'imparteixen en l'Escola Politècnica Superior (EPS), que es col·locaran a la zona pròxima al Paranimf. En concret, els estands mostraran informació sobre IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers), DEEPS (Delegació d'Estudiants de l'Escola Politècnica Superior de la UA), Enginyeria Civil, Matemàtiques (Dimates), Arquitectura Tècnica, Enginyeria Biomèdica, projecte Artefactes, Enginyeria Robòtica, Enginyeria Informàtica, Multitec UA, Enginyeria Multimèdia, Enginyeria Química i Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació.
Tot seguit tindrà lloc al Paranimf la tradicional trobada amb dones referents en diferents camps de la ciència i la tecnologia. Començarà a les 12 hores amb la inauguració, a càrrec de la rectora de la Universitat d'Alacant, Amparo Navarro, acompanyada per la subdirectora de coordinació i planificació de l'EPS, María José Moya, que farà la introducció a l'esdeveniment amb dones referents en les STEM. En concret, l'esdeveniment comptarà amb la participació de Noelia Martín Hernández, enginyera de telecomunicació en Convotis Ibèria; Cristina Saurín Zamora, enginyera química en l'empresa Cemex, i Susana Soler Miró, enginyera informàtica i directora del Centre de Competències Tecnològic d'Alacant del Banc Sabadell, que exercirà de dinamitzadora del programa.
La iniciativa Vull Ser Enginyera compta amb el suport dels vicerectorats d'Igualtat, Inclusió i Responsabilitat Social, de Transferència i Divulgació Científica i d'Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, en l'apartat institucional, i d'entitats i empreses com Vectalia, Càtedra Vectalia Mobilitat, Aludium, Convotis Ibèria, NTTDATA, el Col·legi Oficial d'Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials d'Alacant, el Col·legi Oficial d'Enginyers Químics de la Comunitat Valenciana, Banc Sabadell, Grupo Valero i Terra Natura Benidorm.
Tota la informació del programa es pot consultar en la seua pàgina web i en els seus perfils en les xarxes socials Instagram i Linkedin.