La Universitat d'Alacant i el Port s'alien per a afavorir el desenvolupament d'iniciatives innovadores
Les dues entitats volen generar innovació a través de la formació, la transferència de coneixement i les sinergies amb empreses del Parc Científic de la UA
La Universitat d’Alacant (UA), juntament amb el Parc Científic, han mantingut una reunió amb tècnics del Port d’Alacant per a trobar sinergies que enfortisquen la interacció entre les dues entitats.
Abans de la reunió de treball, els responsables de les dues institucions s’han reunit amb la rectora de la Universitat d’Alacant i presidenta de la Fundació Parc Científic d’Alacant (PCA), Amparo Navarro, per a establir les línies d’interès per a les dues institucions entre les quals destaca el potencial formatiu i de transferència de coneixement.
Durant la trobada i la visita posterior a les instal·lacions del Parc s’han explorat diferents camins de col·laboració. D’una banda, la possibilitat de trobar sinergies en formació, on el ventall de capacitats dels grups d’investigació de la UA és molt ampli i es podria oferir formació a la mesura de les prioritats del Port d’Alacant. La UA compta amb una gran oferta de títols propis i amb la capacitat d’organitzar-ne d’altres ad hoc, a les necessitats concretes del Port.
A més, la UA compta actualment amb diversos títols relacionats amb l’activitat portuària com el màster en Territori, Urbanisme i Sostenibilitat Ambiental en el Marc de la Economia Circular, el màster en Tecnologies i Polítiques Públiques sobre la Gestió Ambiental, el grau en Ciències del Mar, el màster en Gestió Pesquera Sostenible i el màster en Dret Ambiental i de la Sostenibilitat .
En la reunió també s’ha acordat posar en marxa accions conjuntes per a afavorir la interacció d’empreses del clúster del Port d’Alacant amb els diferents grups d’investigació de la Universitat d’Alacant que puguen donar suport al desenvolupament de projectes d’I+D+i d’empreses del clúster portuari a través de la OTRI i el portal InnoUA.
Des del Parc Científic de la Universitat d’Alacant s’han presentat les diferents solucions ja posades en el mercat amb les quals compten les empreses vinculades, amb l’objectiu de poder posar-les en valor per a cobrir necessitats específiques de les empreses del clúster del port.
M. Jesús Pastor, vicerectora Transferència, Innovació i Divulgació Científica de la UA, ha manifestat la seua satisfacció per tots els possibles camps en què la Universitat d’Alacant pot col·laborar amb el Port d’Alacant per a «generar innovació entre el mateix Port i les empreses del seu clúster a través de la formació, la transferència de coneixement i la cerca de sinergies amb empreses del nostre parc científic». L’objectiu, a partir de aquest moment, és establir nous convenis de col·laboració que permeten materialitzar la posada en marxa d’aquestes iniciatives.
La delegació de treball ha comptat també amb la participació de la gerent del PCA, Olga Francés i la catedràtica d’Economia de la UA, Carmen Herrero. Per part del Port d’Alacant han assistit José Manuel Leceta García, cap de divisió d’Innovació Sostenible, Rafael Abril Hita, tècnic de TSIC Divisió d’Innovació i Javier Jerez Escolano, responsable de Medi Ambient .