elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant impulsa un ‘Estudi Previ per al Recondicionament dels Espais’ de la seua Biblioteca General

La Universitat d’Alacant impulsa un ‘Estudi Previ per al Recondicionament dels Espais’ de la seua Biblioteca General
  • Té com a objectiu donar resposta a les necessitats actuals dels usuaris i als estàndards de sostenibilitat i eficiència

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant impulsa un ‘Estudi Previ per al Recondicionament dels Espais’ de la seua Biblioteca General - (foto 2)

La Universitat d’Alacant (UA) ha llançat l’«Estudi Previ per al Recondicionament dels Espais de la Biblioteca General». «Un projecte fonamental per a adaptar aquest emblemàtic edifici, amb més de 25 anys d’història, a les necessitats actuals dels usuaris i als estàndards de sostenibilitat i eficiència», segons assenyala el vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, Salvador Ivorra.

L’estudi ha sigut presentat avui a la mediateca de la Biblioteca General per l’autor, a l’arquitecte Pablo García Fenoll, responsable també del projecte original. Concebut inicialment com un centre multifuncional que integrava sales d’estudi, zones d’informàtica, àrees de préstec de material audiovisual, arxiu i despatxos, la Biblioteca General ha experimentat, juntament amb els usuaris, una notable evolució en els requisits d’infraestructura. «L’estudi té com a objectiu traçar una guia estratègica que permeta actualitzar i optimitzar l’edifici. Es tracta d’un document obert als suggeriments dels serveis tècnics, dels responsables de les infraestructures del campus i del personal de la Biblioteca», segons subratlla l’arquitecte.

«A diferència d’un projecte d’execució convencional, aquest estudi previ es presenta com un document de reflexió i anàlisi per a identificar les adaptacions necessàries, de manera que la Biblioteca General continue sent un espai de referència per a la comunitat universitària», explica el vicerector. D’aquesta manera, entre els punts clau es troben l’adequació de l’edifici a la normativa vigent en seguretat, la climatització, la il·luminació i l’eficiència energètica, amb l’objectiu d’aconseguir un consum elèctric quasi nul. A més, es preveu la transformació dels espais i la funcionalitat de la biblioteca, adaptant-los a les demandes actuals: la disminució de l’ús exclusiu de llibres en paper i la menor necessitat d’aules informàtiques tradicionals han donat pas a una creixent demanda de punts de connexió elèctrica per a dispositius personals i espais de treball col·laboratiu.

Així, el document inclou des de propostes per a una simple renovació dels elements deteriorats fins a opcions més completes que proposen una reorganització integral dels espais. L’estudi planteja, a més, la reordenació d’àrees que, en les últimes dècades, han vist canvis en el seu ús i funcionalitat, en línia amb les tendències actuals d’estudi i consulta digital.

Pujar