La Universitat d'Alacant destaca el seu compromís amb la inclusió després del XIV Trobada de la Xarxa SAPDU
L'esdeveniment aplega més d'un centenar d'especialistes en atenció a la discapacitat de quaranta-nou universitats espanyoles
La Universitat d'Alacant (UA) ha participat en la XIV Trobada de la Xarxa de Serveis d'Atenció a Persones amb Discapacitat de les Universitats (SAPDU), celebrada els dies 3 i 4 d'abril al Jardí Botànic de la Universitat de València. Aquest esdeveniment anual reuneix professionals tècnics dels serveis universitaris dedicats a l'atenció de persones amb discapacitat, amb l'objectiu d'intercanviar experiències i reforçar estratègies d'inclusió en l'àmbit acadèmic.
Sota el lema «SOM XARXA/SOMOS RED: Saludables, Accessibles, Plurals, Diverses i Unides» la trobada ha remarcat la importància de la col·laboració interuniversitària per a millorar la visibilitat i el suport a l'alumnat amb discapacitat en els entorns educatius. L'organització de l'esdeveniment ha estat a càrrec de les cinc universitats públiques valencianes, agrupades en la Xarxa UNIDISVAL, de la qual la Universitat d'Alacant és membre actiu.
Referent en accessibilitat universitària
La Universitat d'Alacant, representada pel vicerector d'Estudiants i Ocupació, Raul Ruiz Callado, ha tingut un paper destacat en aquest fòrum. A través del Centre de Suport a l'Estudiant, la UA ha presentat les seues últimes iniciatives per garantir la plena accessibilitat de la seua comunitat universitària, consolidant-se com a referent en la integració d'estudiants amb discapacitat.
Durant la trobada s'han abordat temes clau per a l'avenç de la inclusió en les universitats espanyoles i al mateix temps ha esdevingut un espai per a l'aprenentatge i la col·laboració entre els professionals del sector. A més, s'ha destacat l'impacte de la intel·ligència artificial en els serveis d'atenció a la discapacitat i s'han presentat bones pràctiques en atenció psicològica i diagnòstic de la diversitat funcional.
Clausura institucional
La trobada ha estat clausurada per la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, i ha posa el punt final a dos dies d'intens treball col·laboratiu. Des de la Universitat d'Alacant, el vicerector Ruiz Callado ha destacat la importància d'aquests espais de trobada per a continuar millorant les estratègies d'inclusió en l'educació superior i ha assenyalat que «aquesta mena de trobades ens permeten continuar avançant cap a una universitat més inclusiva i contribueixen a fer que la diversitat esdevinga un valor i no un obstacle».
L'organització de l'esdeveniment ha estat a càrrec de les cinc universitats públiques valencianes (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d'Alacant, Universitat Miguel Hernández d'Elx i Universitat Jaume I de Castelló), amb el patrocini de Fundación ONCE i Fundación UNIVERSIA.