elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere

La Universitat d’Alacant celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere
  • El Vicerectorat d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social ha instal·lat un estand informatiu sobre diversitat sexual a la plaça de la Igualtat

MÉS FOTOS
La Universitat d’Alacant celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere - (foto 2)

 

La plaça de la Igualtat del campus de Sant Vicent de la Universitat d’Alacant és escenari durant la jornada d’avui d’una campanya informativa dirigida a la comunitat universitària amb la qual celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere, precisament en el dia en què es recorda aquesta efemèride internacional.

Organitzada pel Vicerectorat d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social i amb la col·laboració de l’Associació Alacant Entén, la jornada se centra en un estand informatiu en el qual especialistes de la institució i de l’entitat col·laboradora no sols atenen aquells que sol·liciten informació, sinó que els orienten en temes de diversitat sexual i, independentment de ser atesos, els visitants poden arreplegar diversos obsequis temàtics.

La jornada ha sigut inaugurada per la vicerectora d’Inclusió, Igualtat i Responsabilitat Social, Eva Espinar, que ha estat acompanyada pel director del Secretariat de Responsabilitat Social, Roberto Mohedano, i per José Ramón Samper, de l’Associació Alacant Entén.

Segons detalla Espinar, aquesta jornada pretén «acostar a la comunitat universitària una realitat que existeix i sobre la qual encara tenim molts reptes a aconseguir». «A la Comunitat Valenciana tenim legislació d’avantguarda per a la comunitat LGTBI, però per a aconseguir l’aplicació real a la societat encara cal continuar treballant molt per normalitzar la diversitat sexual», afig la vicerectora.

En el mateix sentit s’expressa Samper, que afirma que «l’atur entre la comunitat “trans” és d’un 80%, i en gran manera és per desconeixement cap a situacions de relació amb persones “trans”. A l’estand s’acosten moltes persones que sol·liciten informació i en la grandíssima majoria dels casos, entenen la informació que reben i enfoquen la situació amb un punt de vista de normalització».

Pujar