La Universitat d’Alacant acull la 17a edició del seminari de la Càtedra Jean Monnet de la Universitat Externat de Colòmbia
Amb el títol “Desenvolupament sostenible i integració”, aquesta trobada internacional oferirà dimecres una desena de ponències d'experts de la UA, colombians i mexicans
La sala de graus Rector Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret de la Universitat d'Alacant acollirà dimecres que ve, 9 de novembre, la 17a edició del Seminari Anual Internacional de la Càtedra Jean Monnet de la Universitat Externat de Colòmbia, una trobada en el qual, amb el títol “Desenvolupament sostenible i integració”, participaran experts de les universitats d'Alacant i de València, de les colombianes Externat i d'Amèrica i de les universitats mexicanes Autònoma de Sinaloa i Autònoma de Querétaro, a més d'una representant del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació del govern nacional de Colòmbia.
Per a aquest seminari, la càtedra organitzadora convoca acadèmics, investigadors i experts en dret internacional, relacions internacionals i integració perquè presenten articles inèdits d'investigació, reflexió i revisió, que per a aquesta edició se centren en el desenvolupament sostenible i la integració. Els articles que es presentaran en la trobada es van publicar en la prestigiosa col·lecció Ius Cogens. Derecho internacional e integración de la Càtedra Jean Monnet de la Universitat Externat de Colòmbia.
Enguany, l'organització del seminari compta amb la col·laboració de la Càtedra de Nova Transició Verda de la Universitat d'Alacant, afavorida per la Generalitat Valenciana i la Universitat Andina Simón Bolívar (l'Equador).
En concret, la jornada començarà amb la inauguració i la presentació del número 10 de la col·lecció Ius Cogens. Derecho internacional e integració. Serà a càrrec de Rosa María Martínez Espinosa, vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperación per al Desenvolupament de la Universitat d'Alacant; Hernando Parra, rector de la Universitat Externat de Colòmbia; José Chofre, director de la Càtedra de Nova Transició Verda de la UA, i Eric Tremolada, director de la Càtedra Jean Monnet de la Universitat Externat de Colòmbia.
Després de l'acte d'inici, tindran lloc les ponències d'experts, que es dividiran en tres panells titulats “Debats inacabats del dret i la política internacional”, “Incentius de protecció al medi ambient” i “Drets en dubte?”. Els experts que participaran en la trobada seran Karla Georgina Martínez i Adrián García Ortiz, de la Universitat d'Alacant; Rubén Martínez Dalmau, de la Universitat de València; Bernardo Vela, Raúl Trujillo i César Sánchez, de la Universitat Externat de Colòmbia; Luis Fernando Sánchez Huertas, de la Universitat d'Amèrica (Colòmbia); Gonzalo Armienta, José Rodolfo Lizárraga i Alejandra Monserrat Esquivel, de la Universitat Autònoma de Sinaloa (Mèxic); Karla Mariscal, de la Universitat Autònoma de Querétaro (Mèxic), i finalment, Sandra Guerra, representant del Ministeri de Ciència, Tecnologia i Innovació del govern nacional de Colòmbia.