elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat d’Alacant acull demà els II Premis ValgrAI d’Intel·ligència Artificial Comunitat Valenciana

La Universitat d’Alacant acull demà els II Premis ValgrAI d’Intel·ligència Artificial Comunitat Valenciana
  • El lliurament de premis tindrà lloc aquest dimarts, 21 de gener, a les 16 hores a la sala d’actes de l’edifici d’Instituts Universitaris II

La Universitat d’Alacant acull demà els II Premis ValgrAI d’Intel·ligència Artificial de la Comunitat Valenciana. Un esdeveniment que celebra l’excel·lència en l’àmbit de la IA i reconeix als estudiants de màsters universitaris que estan marcant la diferència en aquest camp en les cinc universitats públiques valencianes (Universitat de València, Universitat Politècnica de València, Universitat d´Alacant, Universitat Jaume I i Universitat Miguel Hernández).

El lliurament de premis tindrà lloc aquest dimarts 21 de gener, de 16.00 a 19.00 hores, a la sala d’actes de l’edifici d’Instituts Universitaris II de la Universitat d’Alacant. Aquest acte reunirà destacats professionals, investigadors, acadèmics i empreses del sector tecnològic per a una vesprada que combinarà divulgació, innovació i reconeixement. Els Premis ValgrAI, que enguany celebren la segona edició, tenen com a objectiu posar en valor el talent en IA al mateix temps que impulsa la col·laboració entre els sectors acadèmic, empresarial i social.

Els guardons que es lliuraran seran els següents:

  • Millor tesi de màster en Intel·ligència Artificial i disciplines associades.
  • Millor tesi doctoral en Intel·ligència Artificial i disciplines associades.
  • Millor expedient del màster universitari en Ciència de Dades de la Universitat de València.
  • Millor expedient del màster universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge Digital de la Universitat Politècnica de València.
  • Millor expedient del màster universitari en Enginyeria i Tecnologia de Sistemes Programari de la Universitat Politècnica de València.
  • Millor expedient del màster universitari en Enginyeria d’Anàlisi de Dades, Millora de Processos i Presa de decisions de la Universitat Politècnica de València.
  • Millor expedient del màster universitari en Ciència de Dades de la Universitat d’Alacant.
  • Millor expedient del màster universitari en Intel·ligència Artificial de la Universitat d’Alacant.
  • Millor expedient del màster universitari en Intelligent Systems de la Universitat Jaume I.
  • Millor expedient del màster universitari en Estadística Computacional i Ciència de Dades de la Universitat Miguel Hernández.
  • Millor expedient del màster universitari en Robòtica de la Universitat Miguel Hernández.

En el cas dels dos últims guardons s’ha comptat amb un jurat expert en l’Àrea de la Intel·ligència Artificial.

El lliurament de premis comptarà, a més, amb una taula redona titulada «Reptes i perspectives de la IA: estratègia Empresa-Universitat» que serà moderada pel director General de ValgrAI, Vicent Botti i en la qual participaran José García Rodríguez (catedràtic d’Universitat expert en IA i disseny de models per a resolució de problemes), Cristina Baixauli Fons (directora de Transformació, Innovació i Sistemes d’informació en Hidraqua), Víctor Adsuar Abaldea (fundador i CEO de Cloud Levante i Minte AI), Javier Barrachina Giménez (director d’R+D en FacePhi) i Cristina Cachero Castro (professora titular en la Universitat d’Alacant, destacada per la feina en la divulgació de la IA i les seues implicacions en la docència).
ValgrAI

ValgrAI (Valencian Graduate School and Research Network of Artificial Intelligence) és una fundació sense ànim de lucre formada per la Generalitat Valenciana, les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana (UV, UPV, UA, UJI i UMH) i empreses del sector que coordina l’estudi i la investigació en Intel·ligència artificial a la Comunitat Valenciana per a respondre a les necessitats tecnològiques de les companyies i promoure la creació de nou talent en intel·ligència artificial, que renova així el model productiu de la Comunitat Valenciana.

El projecte cerca cooperació entre els generadors de coneixement (docents i investigadors), empreses i sectors productius interessats en aquesta tecnologia, amb l’objectiu de convertir la Comunitat Valenciana en un pol d’excel·lència en les tecnologies d’Intel·ligència Artificial.

Pujar