elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Seu Universitària de la Marina dedica un cicle de conferències a “Humor i gènere”

La Seu Universitària de la Marina dedica un cicle de conferències a “Humor i gènere”
  • El cicle comença dijous que ve i inclou quatre sessions impartides pel Grup GRIALE de la UA (Grup d’Investigació sobre Ironia i Humor en Espanyol)

 

La Seu de la Universitat d’Alacant de la Marina a Benissa dedica un cicle de conferències a «Humor i gènere». El cicle començarà dijous que ve, 10 de març, amb quatre conferències que seran impartides per professores de la UA integrants del Grup d’Investigació sobre Ironia i Humor en Espanyol de la UA (GRIALE). Les quatre sessions tindran format dual, presencial a la sala d’actes de la seu (C/ Puríssima 57-59. Benissa) a les 19 hores i en línia en directe.

Obrirà el cicle el dijous 10 de març la professora Larissa Timofeeva amb la conferència «La variable de género en el desarrollo de la competència humorística»; el 17 de març serà el torn de la professora Leonor Ruiz, que parlarà de «¿Cómo negociamos el humor las mujeres en la conversación?», i continuarà el dia 24 de març amb una xarrada sobre «Lengua y sexo en la conversación coloquial» a càrrec de la professora María Belén Alvarado. El cicle conclourà el 31 de març amb la xarrada «Rompiendo tabúes y desmontando estereotipos en la comedia femenina» que impartirà Esther Linares.

GRIALE

Grup d’Investigació sobre la Ironia i l’Humor en Espanyol del Departament de Filologia Espanyola, Lingüística General i Teoria de la Literatura de la Universitat d’Alacant. Fundat el 2002, ha comptat fins al moment amb sis projectes R+D, així com amb diverses ajudes de la Universitat d’Alacant. Els seus objectius principals són l’anàlisi pragmàtica de la ironia i l’humor, l’observació d’aspectes socioculturals com el gènere i la seua incidència en la ironia i l’humor, l’adquisició de l’humor en infants i l’aplicació dels resultats obtinguts a l’ensenyament-aprenentatge de l’espanyol com a llengua estrangera i als trastorns del llenguatge, especialment als que tenen a veure amb l’espectre autista. A més, ha elaborat diversos corpus d’humor que es troben en observahumor.com.

Destaquen com a publicacions conjuntes el llibre de Leonor Ruiz Gurillo i Xose A. Padilla (eds.) (2009): Dime cómo ironizas y te diré quién eres. Una aproximación pragmática a la ironía. Frankfurt, Peter Lang; el treball col·lectiu del grup GRIALE (2011): ¿Estás de broma? 20 actividades para practicar la ironía en clase de ELE. Madrid, Edinumen; les edicions de Leonor Ruiz-Gurillo i M. Belén Alvarado-Ortega (eds.) (2013): Irony and Humor: From Pragmatics to Discourse. Amsterdam, John Benjamins, i de Leonor Ruiz-Gurillo (eds.) (2016): Metapragmatics of humor. Current research trends. Amsterdam, John Benjamins, i els monogràfics editats per Larissa Timofeeva (2017): Metapragmática del humor infantil. CLAC 70, 5-19. DOI: 10.5209/CLAC.56314, i (2021): Humor in Spanish Context, Special Issue of Spanish in Context, 18:1.

Pujar