Torna Optoinnova a la Universitat d'Alacant amb les últimes innovacions en salut visual
La jornada científica aplega, els dies 3 i 4 d'abril, optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran prestigi nacional i internacional
La conferència magistral serà a càrrec de Juana Gallar, directora de l'Institut de Neurociències UMH-CSIC
Més d'una vintena d'optometristes, oftalmòlegs i especialistes en òptica de gran prestigi nacional i internacional participen en la X Edició d'Optoinnova de la Universitat d'Alacant (UA). Durant els dies 3 i 4 d'abril, a la sala de graus Alfredo Orts de l'edifici d'Òptica i Optometria, es presentaran les darreres tendències en formació, recerca i tecnologia en salut visual.
Entre altres temes, s'hi abordaran els avanços en el tractament de l'estrabisme, la miopia, la presbícia o l'ull sec, així com les novetats del sector de les lents de contacte. Al llarg dels dos dies, a l'entrada de la sala de graus Alfredo Orts, els assistents podran visitar una exposició d'holografia, amb impressionants hologrames creats per investigadors de la UA.
L'acte inaugural, que tindrà lloc el dijous 3 a les 15.30 hores, comptarà amb el vicerector d'Investigació, Juan Mora; la degana de la Facultat de Ciències, Magdalena García Irles, i la directora del Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia, María del Mar Seguí. Aquesta primera jornada estarà dedicada a avanços clínics en visió i a les estratègies d'èxit de grups i cadenes d'òptiques.
El divendres 4 d'abril, des de les 9 hores, els participants aprofundiran en les innovacions en R+D+I en optometria, contactologia i òptica oftàlmica. A més, a les 11.30 hores tindrà lloc la conferència magistral «Bases neurobiológicas del disconfort en la enfermedad de ojo seco», a càrrec de Juana Gallar, directora de l'Institut de Neurociències UMH-CSIC.
A la vesprada es duran a terme cursos monogràfics sobre tècniques avançades en adaptació de lents de contacte i s'aprofundirà sobre el rol de l'òptic optometrista en activitats de cooperació.
Inscripció oberta
La trobada, que ja compta amb més al voltant de dos-cent inscrits, serà eminentment presencial, encara que també es retransmetrà en directe per estríming, incloent-hi la possibilitat de poder visualitzar els continguts en diferit durant un mes. Els interessats encara s'hi poden inscriure fins a la mitjanit del dia d'avui a través d'aquest enllaç.
Des de la seua creació el 2014, Optoinnova s'ha consolidat com un dels esdeveniments anuals més importants del sector. «En aquesta jornada, a més d'analitzar i conèixer els últim avanços, professionals, investigadors, docents i alumnat tenim l'oportunitat de compartir coneixement i generar noves aliances», destaca la presidenta del comitè organitzador i professora de la UA María del Mar Seguí.
Organitzada pel Departament d'Òptica, Farmacologia i Anatomia i l'Escola de Negocis de la UA, Optoinnova compta amb el patrocini i col·laboració de vint-i-dues institucions, moltes de les quals empreses nacionals i multinacionals del sector òptic i oftalmològic, així com amb la participació de clíniques oftalmològiques de referència. A més, es tracta d'una activitat reconeguda pel Col·legi d'Òptics-Optometristes de la Comunitat Valenciana i acreditable pel Consell General de Col·legis d'Òptics-Optometristes.