Una taula redona aborda demà a la UA el paper de l'espionatge en les relacions internacionals
Tindrà lloc a la Facultat de Dret a les 15 h.
Com actuen els agents d'intel·ligència en l'actualitat, què és una operació d'influència o com s'ha desenvolupat l'espionatge internacional al llarg de la història..., sobre tots aquests temes parlaran despús-demà, 26 de febrer, en la Universitat d'Alacant, Julián López, comandant retirat de la Guàrdia Civil i agent emèrit del CNI, i Pere Cardona, escriptor especialitzat en la Segona Guerra Mundial i la Guerra Freda. Els dos experts són els protagonistes del seminari El Paper de l'Espionatge en les Relacions Internacionals, que se celebrarà a la sala de graus de la Facultat de Dret, a les 15 h.
La introducció serà a càrrec de José J. Sanmartín, professor de l'Àrea de Coneixement de Ciència Política i de l'Administració del Departament d'Estudis Jurídics de l'Estat de la Universitat d'Alacant. Sanmartín explica que l'organització d'aquesta trobada ha partit dels alumnes de Dret, del seu interès per conèixer els secrets d'una disciplina, la intel·ligència econòmica i l'espionatge, que ha tingut una enorme eclosió els darrers cinquanta anys.
En concret, la iniciativa va sorgir d'Alternativa Universitària, l'associació d'estudiants de Dret: «Tots sabem que existeix l'espionatge, però volíem aprofundir en el paper de la intel·ligència en el món diplomàtic en l'actualitat», explica un dels seus membres i delegat d'estudiants del grau de Relacions Internacionals i del doble grau de Dret i Relacions Internacionals, Sergio Cueto.
L'accés a la taula redona està obert al públic en general i es recomana inscripció prèvia a causa de la limitació de l'aforament. La taula redona s'ha organitzat amb la col·laboració de l'Associació de Veterans del Servei d'Intel·ligència Espanyol (AVESIE) i Casa Mediterrani.