La UA signa un acord de col·laboració amb l’Institut Estatal de Llengües Estrangeres de Samarcanda
La signatura ha tingut lloc durant la celebració del I Fòrum de Rectors Espanya i Uzbekistan celebrat a Cadis
La Universitat d’Alacant ha signat un acord de col·laboració amb l’Institut Estatal de Llengües Estrangeres de Samarcanda (Uzbekistan), durant la celebració del I Fòrum de Rectors d’universitats d’Espanya i Uzbekistan, celebrat a Cadis, amb la finalitat impulsar la cooperació acadèmica entre tots dos països.
Al fòrum, organitzat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE) i la Universitat de Cadis, ha assistit la vicerectora de Relacions Internacionals i Cooperació per al Desenvolupament, Rosa María Martínez, la qual ha participat en una taula en representació de la sectorial de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) i ha signat un acord marc de col·laboració entre totes dues institucions.
Representants de l’Institut Estatal de Llengües Estrangeres de Samarcanda van visitar la Universitat d’Alacant fa un any gràcies a col·laboracions prèvies que havien iniciat amb professorat de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d’Alacant.
Això ha permès no sols formalitzar la signatura de l’acord marc, sinó també dissenyar una estratègia de col·laboració conjunta que inclou l’intercanvi d’estudiants, principalment en estudis de màster i programes de doctorat, i professorat. A més, s’hi busca reforçar l’ús de l’espanyol com a llengua estrangera a Uzbekistan i plantejar projectes d’investigació que puguen concórrer en les pròximes convocatòries de l’acció KA2 d’Erasmus i projectes d’investigació en les convocatòries europees Horitzó Europa 2030.
Aquest I Fòrum de Rectors Espanya-Uzbekistan, organitzat per la Universitat de Cadis, ha comptat amb la participació de les universitats espanyoles d’Alacant, Politècnica de Madrid, Salamanca, Granada, Sevilla, Màlaga, Jaén, Huelva, Pablo de Olavide o Pontifícia de Madrid.
Quant a la participació uzbeka, hi han assistit representants de la Universitat Estatal de Llengües del Món d’Uzbekistan, la Universitat Estatal de Tecnologies i Monts de Navoiy, la Universitat Estatal d’Urganch, l’Institut d’Enginyeria i Economia de Qarshi, l’Institut d’Enginyeria i Tecnologia de Namangan, l’Institut Estatal de Construcció i Arquitectura de Samarcanda o l’Institut de Llengües Estrangeres de Samarcanda.