elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un seminari organitzat per la UA i el Col·legi de Metges d’Alacant forma els estudiants en l’exercici de la seua professió

Un seminari organitzat per la UA i el Col·legi de Metges d’Alacant forma els estudiants en l’exercici de la seua professió
  • Mig centenar d’alumnes de segon curs del grau de Medicina assistiran a la primera edició d’aquest curs

La Universitat d’Alacant celebra el pròxim dijous, 30 de gener, el seminari «Començar en la professió mèdica» al Col·legi de Metges d’Alacant (COMA). Dirigit als estudiants del grau de Medicina de la UA, aquest seminari té el doble objectiu: d’una banda, servir d’aproximació a l’organització de la professió, als seus serveis, àrees i nivells i, per una altra, sensibilitzar sobre la cura de la salut i l’adquisició d’hàbits saludables com a responsabilitat de l’estudiant i deure deontològic del metge.

«Al meu entendre, el repte principal radica a equilibrar les altes exigències acadèmiques d’aquests estudis amb la cura personal. Els horaris intensos, l’alta dedicació horària a les pràctiques i a l’estudi, i les situacions emocionalment exigents poden portar a descurar aspectes clau com el descans, l’alimentació, l’exercici físic i la salut mental, per això la importància de saber equilibrar les altes exigències acadèmiques amb la cura personal», explica Elena Ronda, vicedegana d’Ordenació Acadèmica de la Facultat de Ciències de la Salut i coordinadora del grau de Medicina, qui participa en el seminari al costat d’Isabel Moya García (vicepresidenta primera del CGCOM i de la FPSOMC), Hermann F. Schwarz (president del Col·legi de Metges d’Alacant) i José Manuel Peris Velarde (secretari general COM Alacant). Així mateix, Nuria Ramírez Perea, vocal de Metges Joves i Promoció d’Ocupació del COM Alacant i un professor de la Fundació Galatea impartiran un taller sobre hàbits, habilitats i competències per a l’autocura a partir de casos pràctics.

Aquesta primera trobada naix amb vocació de continuïtat i ha sigut organitzat juntament amb el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), la Fundació per a la Protecció Social de l’Organització Mèdica Col·legial (FPSOMC), la Fundació Mutual Mèdica i la Fundació Galatea amb l’objectiu d’oferir als estudiants formació integral «ja que no sols ofereixen coneixements acadèmics, sinó que també tracten aspectes emocionals, ètics i socials essencials per a la professió. A més, fomenten habilitats clau com la comunicació, l’empatia i l’autogestió», explica Ronda.

L’organització d’aquests seminaris parteix d’una iniciativa de la FPSOMC per a conscienciar els futurs professionals i compta amb el suport de diferents universitats espanyoles.

Pujar