elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA, segona en cota de participació en l’enquesta de salut mental del Govern gràcies al compromís de l’estudiantat

La UA, segona en cota de participació en l’enquesta de salut mental del Govern gràcies al compromís de l’estudiantat
  • L’acció s’alinea amb les polítiques de resiliència i prevenció promogudes pel rectorat

 

La Universitat d'Alacant s'ha erigit com la segona universitat espanyola amb més cota de participació en l'enquesta de Prevalença i factors de risc dels problemes de salut mental en l'estudiantat de les universitats espanyoles promoguda pel Govern d'Espanya. El sondeig, dut a terme entre els mesos de novembre i desembre, ha posat de manifest el compromís de l'alumnat alacantí i la gran preocupació social existent. La iniciativa s'emmarca en la línia estratègica posada en marxa per l'actual equip de direcció de la UA de promoció de la salut mental, la resiliència i la felicitat en el lloc de treball.

La investigació, promoguda pel Govern d'Espanya a través dels ministeris de Sanitat i d'Universitats, ha aconseguit un total de 59.612 respostes d'estudiants universitaris de tot el país. La Universitat Complutense s'ha situat en primera posició de volum de resposta, amb un total de 3.257, seguida per la Universitat d'Alacant, amb 3.056, i la Universitat del País Basc, amb 2.844.

A falta de conèixer els resultats definitius per universitats, el perfil de resposta és majoritàriament femení amb un 73,01% del total. Els àmbits de coneixement que més s'han mobilitzat corresponen a les ciències de l'educació (amb un 11,65%), les ciències del comportament i la psicologia (amb un 8,16%) i les especialitats de l'àmbit jurídic i del dret (amb un 7,33%).

L'enquesta, dissenyada per experts en salut mental del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Salut Mental (CIBERSAM) de l'Institut de Salut Carles III (Ministeri de Sanitat), servirà per a conèixer les necessitats del col·lectiu i dissenyar estratègies de prevenció, detecció i intervenció precoç de problemes de salut mental. En aquest sentit, la Universitat d'Alacant ja ha anunciat que impulsarà internament estratègies per a la promoció de la salut mental dissenyades en col·laboració amb l’estudiantat.

La promoció de la salut mental entre la comunitat universitària (estudiants, personal docent i investigador i d'administració i serveis) és una de les línies estratègiques de l'equip de govern de la Universitat d'Alacant que des de 2020 compta amb un delegat de la rectora per a la Unitat de Psicologia i Resiliència, el professor Miguel Richart, catedràtic del Departament d'Infermeria.

Pujar