elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA recorre alguns dels elements matemàtics que amaga el campus universitari

  • Nou vídeo de la col·lecció Ciència en la UA realitzat per UA Divulga, amb el suport de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia

Sabies que la Universitat d’Alacant amaga una gran quantitat d’elements matemàtics? Amb aquesta pregunta comença el nou lliurament de la col·lecció Ciència en la UA (#CienciaUA), realitzada per UA Divulga, la Unitat de Cultura Científica i de la Innovació.

Amb imponents imatges es mostren exemples de tessel·lacions, columnes, torres cilíndriques, arcs de corba, simetria o diferents formes com rectangles o hexàgons presents en edificis i elements de tot el campus.

A més, a vista de dron, es pot admirar l’imponent ortoedre que és el Museu de la Universitat d’Alacant, o les formes semicirculars, semiel·lipses, corones circulars o graderies amb fileres concèntriques que es reconeixen en el Racó dels Poetes i en l’aulari II.

El campus de la UA reuneix una sèrie de característiques que el fan un dels millors d’Europa amb zones verdes i edificis que exposen grans exemples de geometria, equilibri i proporció. Amb aquest nou lliurament audiovisual no sols es pretén fer valdre la seua rica arquitectura i naturalesa, sinó que convida a ampliar la mirada i a descobrir el marcat caràcter matemàtic que té.

Els vídeos de Ciència en la UA estan produïts i realitzats per la Unitat de Comunicació i el Taller d’Imatge, amb el suport de la Fundació Espanyola de la Ciència i la Tecnologia (FECYT), dependent del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

Per a la realització d’aquest vídeo, l’equip ha comptat amb la col·laboració i l’assessorament del professor del Departament de Matemàtiques i membre de Dimates - Grup de divulgació matemàtica de la Universitat d’Alacant, Juan Matías Sepulcre.

Pujar