elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Deu propostes artístiques de música, teatre, dansa i circ en la nova Programació Cultural de la UA Paranimf

Deu propostes artístiques de música, teatre, dansa i circ en la nova Programació Cultural de la UA Paranimf
  • La UA ha presentat avui la nova programació per als mesos d’octubre a desembre i el nou programa d’exposicions

MÉS FOTOS
Deu propostes artístiques de música, teatre, dansa i circ en la nova Programació Cultural de la UA Paranimf - (foto 2)

La Universitat d’Alacant ha presentat aquest matí en roda de premsa la programació d’arts escèniques Paranimf per als mesos d’octubre a desembre del 2022, integrada per deu propostes artístiques de música, teatre, dansa i circ, i el nou programa d’exposicions.

La vicerectora de Cultura, Esport i Extensió Universitària, Catalina Iliescu, ha detallat el contingut del programa, que començarà el pròxim 19 d’octubre amb l’espectacle Bimsa de Fkanys, com a part del festival Circarte, amb el qual la UA manté la col·laboració des de fa anys. En aquest sentit, Iliescu ha explicat que «continuem enfortint la nostra línia estratègica de col·laboració institucional amb organismes i esdeveniments culturals consolidats a Alacant, com és el cas del Festival Circarte o la Mostra de Teatre d’Autors Contemporanis, amb “Eclipsi total”, una proposta de Pont Flotant (9 de novembre). Per descomptat, comptem amb el suport d’institucions com la Diputació, l’Institut Valencià de Cultura i l’Acadèmia Valenciana de la Llengua».El teatre serà el gran protagonista de la programació d’aquest quadrimestre amb Els Ocells, a càrrec de La Calòrica (3 de novembre) i dues obres més arribades des de Portugal i Romania, de la mà de Companhia Do Chapito, que representarà Electra (26 d’octubre) i de la companyia de Teatre de la la Universitatea Naţională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale de Bucarest (UNATC), que posarà sobre l’escenari Cântec pentru noéma (16 de novembre). La col·laboració amb l’UNATC és una continuació de l’intercanvi Erasmus amb la Facultat d’Educació que es va fer el curs passat amb resultats excel·lents.«Amb la programació d’aquestes dues obres teatrals atenem dos dels nostres objectius estratègics prioritaris, que són la internacionalització de la cultura a la UA, sense perdre de vista el nostre bilingüisme, i l’augment de l’accessibilitat en les arts visuals i escèniques, en aquest cas, a través dels sobretítols en castellà dels muntatges estrangers», ha detallat la vicerectora, i «també comptarem amb dues activitats matinals, especialment dirigides a alumnat d’Instituts d’Educació Secundària: Romeo + Julieta, de l’Aula de Teatre Clàssic de la UA (25 d’octubre) i Los orígenes de tus músicas, per The Entertainer Teachers (29 de novembre)».

En l’apartat de dansa, la companyia madrilenya Mucha Muchacha arribarà al Paranimf el 23 de novembre amb l’espectacle Volumen 1, com una part de les activitats de la UA pel 25 N. Completen la programació El tocadiscos de Joan Fuster (30 de novembre), un espectacle homenatge a l’escriptor valencià, emmarcat en les celebracions de l’Any Fuster; i el tradicional Concert d’Hivern de la Coral UA (14 de desembre).

La programació cultural Paranimf es completa amb una àmplia proposta expositiva aquest primer quadrimestre del nou curs.

El MUA acaba d’inaugurar tres noves exposicions: «VIII Residències de Creació i Investigació Artística» (Sala Sempere. Fins al 20 novembre del 2022); «Revers.a/ Revers.o/ Revers.e. Alissia (2016-2022)» (Sala El Cub 2. Fins al 15 gener del 2023); «La llum de Sempere. Centenari 1923-2023» (Sala Arcadi Blasco. Fins al 23 de juliol del 2023), en la qual s’han seleccionat 26 obres de l’artista pertanyents als fons propis del MUA, a més de documents, fotografies i publicacions sobre Eusebio Sempere, entre les que destaca la concessió del doctor honoris causa per la Universitat d’Alacant l’any 1984 o l’ampli conjunt de llibres i catàlegs editats sobre la vida i l’obra d’aquest alacantí universal.

A aquestes exposicions se sumarà «DATA (resistències aglomerades)», de l’artista Massimo Pisani, una mostra que s’inaugura aquest divendres 7 d’octubre, a les 18 hores, a la sala El Cub, i que podrà visitar-se fins al 5 de febrer del 2023. L’exposició està comissariada per Begoña M. Deltell, directora de la galeria Aural. Massimo Pisani és un artista italià establit a Alacant des de fa més de 25 anys. La mostra recorre part de la seua producció artística des dels anys 70 fins ara i part d’aquesta no s’ha mostrat mai a Espanya. Són quasi 60 obres entre fotografia, vídeo i instal·lació.

Catalina Iliescu ha recordat que, «Per segon any consecutiu continuem millorant l’accessibilitat en el MUA dins del projecte INCLUA-CULTURA. Una vegada escomeses les accions a la sala Alcúdia, enguany ho farem amb altres espais, gràcies a la col·laboració d’Hidraqua».

També estan programades altres exposicions en altres localitzacions del Campus, com són la sala Aifos (l’exposició «La mirada guilopa: Retratures i Caritrats» de Carlos Martínez Riera, que s’inaugura el pròxim divendres 7 d’octubre a les 12 hores) o el rebedor de l’aulari II (l’exposició fotogràfica «En peus entre la pols i l’arena. Joves pels drets del poble sahrauí» de Núria González).

Pujar