El productor de videojocs Ramón Nafria participarà demà dimarts en #UAGames de la Universitat d'Alacant
La presentació dels videojocs desenvolupats per l'alumnat de 4t del grau Multimèdia serà a la sala d'actes de l'EPS I i per YouTube
El dimecres els projectes desenvolupats en Gestió de Continguts tindran el seu protagonisme
#UAGames i #UAContinguts torna a celebrar-se enguany a la Universitat d'Alacant. Com és tradició demà dimarts 31 de maig del 2022 comença #UAGames, l'actividat organitzada pel professorat de 4t del Grau en Enginyeria Multimèdia de l'Escola Politècnica Superior en la qual es presentaran els videojocs elaborats durant aquest curs acadèmic per l'alumnat, i que servirà per a avaluar-los. Els projectes de Gestió de Continguts, etiquetats com #UAContinguts, s'exposaran el dimecres 1 de juny. Les dues sessions tindran lloc a la sala d'actes de l'EPS I i seran retransmeses en directe a través del canal de Youtube de la UA a partir de les 11.00 hores de cada dia.
Els projectes que s'exposaran són els treballs resultants de l'ús de la metodologia d'Aprenentatge Basat en Projectes (ABP) en les assignatures, sense exàmens i on totes les assignatures s'avaluen sobre la base del projecte realitzat. Cadascun dels projectes han sigut realitzats treballant en grups d'entre cinc i sis components.
Per al dimarts 31 està prevista l'exposició dels nou projectes de videojocs que corresponen a l'itinerari de Creació i Entreteniment digital (#UAGames); mentre el dimecres 1 es farà públic el contingut dels sis projectes relatius a Gestió de Continguts (#UAContenidos).
Enguany els grups i els seus corresponents projectes presentats dins de l'apartat #UAGames són: “Popcorn Games - Into the crops”; “Spicy Boat Studio - Bullet Delivery”; ”Lumina – Perched”; “Tic Tac Games - Rise of the Pharaoh”; “Ocacho Games - No Gas Racing”; “Pyro Arts - Spirit Thief”; “Exodus Studio - Forgotten Soul”; “Last Station – Yum” i “Kofi Games - Maw of the Coliseum”.
Pel que fa a #UAContenidos participaran els grups i els projectes “Coral Team – Mobbler”; “Black Panda – EventUA”; “Areka – Nutrius”; “Halfy – Towny”; “Web Dullah – Mykine” i “Red Devs - Descubre-t!”.
L'activitat comptarà amb la presència de professionals de prestigi que ofereixen la seua opinió i proporcionen retroalimentació als projectes i n’avaluen el contingut, com s'ha fet en les edicions anteriors.
En el cas de #UAGames participarà Ramón Nafria. La relació de Nafria amb els videojocs ve dels anys noranta del segle XX; ha sigut redactor, desenvolupador, professor, mentor, activista, director i editor, ha creat la seua empresa pròpia, i ha guiat d’altres per a esquivar els perills que ha conegut en aquest camp professional, o bé per a aconseguir que s'aprofiten dels ensenyaments que va aprendre. Sempre cercant les últimes tendències i maneres de fer les coses, Nafria ha viatjat al voltant del món per a conèixer què és l'últim en tecnologies com VR, AR o MR, i en models de negoci, des de F2P a models de subscripció. En etapes professionals anteriors ha dirigit equips no relacionats amb tecnologies, ja siguen equips esportius o activitats a l'aire lliure. A les 12.45 hores oferirà una xarrada sobre la situació actual de la indústria del videojoc.
Álvaro Yuste Torregrosa, enginyer multimèdia de la primera promoció de la UA i, actualment, Engineering Manager en Spotahome, intervindrà en #UAContinguts.
L’esdeveniment #UAGames està coordinat per Francisco Gallego i Carlos Villagrá, professors del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la UA. José Vicente Berna coordina l’activitat # UAContinguts.