elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA presenta els Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2024

La UA presenta els Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2024
    MÉS FOTOS
    La UA presenta els Cursos d’Estiu Rafael Altamira 2024 - (foto 2)

    La Universitat d’Alacant, a través del Vicerectorat de Cultura, Esport i Extensió Universitària, organitza una nova edició dels Cursos d’Estiu Rafael Altamira amb una oferta formativa integrada per vint-i-vuit cursos que s’impartiran del juny al setembre en els campus de la UA a Sant Vicent del Raspeig i Alcoi, Alacant (Seu Ciutat d’Alacant i ICALI) i en les seus universitàries de Calp, Cocentaina, Elda, la Nucia, Torrevella i Villena. L’edició d’enguany és també un colofó final que tanca la celebració del 125è aniversari de la creació de l’Extensió Universitària a Espanya, un concepte que va encunyar Rafael Altamira, el nom del qual porten els Cursos d’Estiu de la UA.

    La vicerectora Catalina Iliescu ha explicat que l’edició dels cursos d’estiu 2024 manté la línia estratègica iniciada l’any passat d’acord amb la nova realitat acadèmica i pressupostària: «És un exercici de responsabilitat social i d’optimització de recursos humans i pressupostaris. Per aquest motiu es manté l’oferta de nombre de cursos de l’edició passada i continuem prevalent la qualitat dels continguts i la docència.» La vicerectora detalla que la UA continua desenvolupant la important col·laboració institucional amb l’Il·lustre Col·legi d’Advocats d’Alacant (ICALI), el Cos Nacional de Policia (CNP) i la xarxa de CEFIRE. Concretament, s’han programat tres cursos amb l’ICALI: Constitució Espanyola i Tutela Judicial Efectiva: «Problemes actuals d’interpretació i aplicació» (Del 3 al 5 de juliol); El Règim de l’Arrendament Urbà Després de les Últimes Reformes Operades (del 10 al 12 de juliol); El Procés Civil a la Llum de les Últimes Reformes i Iniciatives Legislatives (Del 25 al 27 de setembre). El curs amb el Cos Nacional de Policia (CNP) abordarà enguany la Salut Mental i Benestar Psicològic en la Policia (15 i 16 de juliol. Campus de Sant Vicente del Raspeig). També es mantenen els cursos internacionals del programa estiuenc, en aquesta edició amb dues propostes: ProtoLAB Alacant (del 8 al 15 de juliol. En línia) amb la Universitat de Wroclaw (Polònia); i Summer Business Program (de l’1 al 25 de juliol. Campus de Sant Vicent del Raspeig) en col·laboració amb la University of Missouri-Columbia.

    Respecte de les diverses modalitats proposades, Hèctor Rubio i Marín, coordinador tècnic dels cursos, ha detallat que en aquesta edició s’ha  dissenyat una oferta equilibrada i variada per tot el territori amb vint-i-tres cursos presencials, dos no presencials i tres més en format dual. Així mateix, destaca que «com en les últimes edicions, la nostra oferta formativa, orientada a perfils diversificats, permet l’adquisició i desenvolupament d’habilitats professionals necessàries per a adaptar-se a un entorn canviant».

    D’acord amb aquesta perspectiva, s’impartiran al campus de Sant Vicent del Raspeig onze cursos: Actualització en Prescripció d’Infermeria: «Acreditació per a la indicació, ús i autorització de dispensació de medicaments i productes sanitaris»; Endinsant-nos en les Alteracions de la Microbiota Intestinal: «Què podem fer?»; Com Obrir-se Camí en el Mercat Professional de la Traducció i la Interpretació; Educació i Diversitat Cultural; Introducció al Deep Learning; Introducció al Machine Learning; Règims Econòmics Matrimonials i Successions amb Repercussió Transfronterera a la UE: Aspectes Pràctics; Sal i Vida: «Aplicacions biotecnològiques d’arqueges halòfiles» o el curs ja esmentat amb el CNP. A més, el campus tractarà en un altre curs una temàtica de plena actualitat: La Unió Europea i els seus Desafiaments Actuals: «La crisi migratòria, el canvi climàtic, la invasió russa d’Ucraïna i el conflicte palestino-israelià».

    La directora del Secretariat d’Extensió Universitària, Larissa Timofeeva, ha volgut recordar i destacar la important tasca que duu a terme la UA per tota la província amb l’oferta de cursos d’estiu als dos campus: onze cursos a Sant Vicent del Raspeig i un curs al campus d’Alcoi (Disseny d’Itineraris i Tallers d’Interpretació i Educació Ambiental); així com dotze cursos més en set de les seus universitàries: tres cursos a la Seu Ciutat d’Alacant (Com Innovar en la teua Organització: del Design Thinking al Business Model Canvas; El Sector Audiovisual davant dels Canvis Tecnològics: «Una mirada des de la propietat intel·lectual», i Nous Enfocaments en l’Anàlisi del Risc de Desastres: «Adaptació al canvi climàtic»). Un curs a Calp (Poder amb les Paraules: «Tècniques i recursos per millorar les habilitats comunicatives»); un curs a Cocentaina (Curs d’Iniciació al Teatre ); un curs a Elda (Oportunitats i Desafiaments de la Intel·ligència Artificial en l’Àmbit Educatiu); dos cursos a la Nucia (XVIII Curs Internacional de Música Moderna: «Pop, rock, blues, jazz» i Música i Salut); un curs a Torrevella (Gestió de Dades per a l’Ús d’Intel·ligència Artificial en Destinacions Turístiques) i tres cursos a Villena ( IV Vocal Music Week: «Tècnica vocal i cant modern (nivell 1)»; IV Vocal Music Week: «Tècnica vocal i cant modern (nivell 2)», i VII Curs d’Estiu de Coeducació: «Abordatge de les violències sexuals des de l’aula»).

    Timofeeva ha valorat especialment els estrets vincles de col·laboració amb els ajuntaments i els diversos agents locals, així com el treball essencial que exerceixen les direccions de les seus universitàries «que són els nostres promotors i garants del diàleg tan necessari entre la UA i el territori».

    Pujar