La UA i Q-Pharma posen en marxa la Càtedra d’Avanços en Uroimmunologia
Pretén ser un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la Urologia i la seua relació amb la immunologia
Desenvoluparà un programa formatiu i tasques de divulgació i investigació que contribuïsquen a la millor formació i coneixements en aquesta matèria
La Universitat d’Alacant (UA) i Laboratoris Q-Pharma han signat un conveni de col·laboració per a la creació de la Càtedra d’Avanços en Uroimmunologia, que pretén ser un nucli de reflexió, debat i investigació en el camp de la Urologia i la seua relació amb la immunologia.
El conveni ha sigut signat aquest dimecres, en un acte presidit per la rectora de la UA, Amparo Navarro, que ha estat acompanyada pel secretari general, Pep Ochoa, pel director de Relacions i Projectes Institucionals, Juan Llopis, pel director de la càtedra i investigador de la UA, José Miguel Sempere, i també pel director de Laboratoris Q-Pharma, César Quintanilla, i per la gerent de l’empresa, María Peña.
Els laboratoris dotaran de 30.000 euros aquesta càtedra, que s’ocuparà de desenvolupar un programa formatiu en Uroimmunologia, com també feines de divulgació i investigació que contribuïsquen a millorar la formació i els coneixements en aquesta matèria.
Després de la signatura, la rectora ha remarcat el valor de la investigació que es realitza a la Universitat d'Alacant, així com la xarxa de càtedres que s'ha format al llarg dels anys, que permeten a la institució “col·laborar amb entitats públiques i privades per a crear sinergies que ens permeten avançar en el coneixement”.
En aquest mateix sentit, José Miguel Sempere ha indicat que la càtedra “ens permetrà aprofundir en l'estudi de la gran oblidada durant molts anys: la immunitat innata”. Segons ha precisat, ho faran “a través de la investigació, però també a través de l'organització de jornades i esdeveniments biomèdics, de formació i de difusió, que ens permeten a tots ampliar coneixements sobre la matèria i divulgar els avanços que anem obtenint”.
Quant a aquesta qüestió, Sempere ha afirmat que “avui sabem que la podem entrenar perquè actue amb la màxima eficàcia i l'empresa Q-Pharma disposa de diversos productes urològics que podem utilitzar amb aquesta finalitat”.
L'objectiu, segons ha precisat, és “disminuir i fins i tot prevenir l'aparició de patologies cròniques urològiques freqüents en persones sanes”, així com “estudiar-ne l'efecte preventiu i protector d'entrenament de les defenses en pacients immunodeficients amb patologies cròniques urològiques, o d'un altre tipus, que patisquen infeccions urinàries recurrents secundàries a la immunosupressió, bé per la malaltia mateixa o per la derivada del tractament immunosupressor, com a pacients oncològics o pacients amb malalties autoimmunes”.
Per la seua banda, César Quintanilla ha ressaltat que la seua empresa, amb seu al Parc Científic de la UA, “fa temps que volia ampliar la col·laboració amb la Universitat d'Alacant i ho fem ara treballant en aquest nou camp”.
A la signatura han assistit també els membres del Grup d'Immunologia, Biologia Cel·lular i del Desenvolupament de la Universitat d'Alacant.