El Parc Científic de la UA organitza la tercera edició de la marató de ciència i tecnologia Cienciathon
L’esdeveniment està dirigit a estudiants i egressats de la UA i repartirà 1.000 € en premis a més de la possibilitat d’una estada d’un mes en una de les empreses participants
El Cienciathon és una iniciativa del PCA i Multitec i compta amb la participació de Labaqua, Lynxview, Bioithas, Nouss Intelligence i Glen Biotech
Els pròxims 5, 6 i 7 de novembre tindrà lloc el Cienciathon, marató de ciència i tecnologia organitzat pel Parc Científic d’Alacant (PCA) i l’associació d’estudiants de la UA, Multitec. Esta serà la tercera edició d’aquest esdeveniment, que cada any congrega nombrosos estudiants i egressats de la Universitat d’Alacant que busquen una experiència enriquidora prop d’empreses altament innovadores.
El Cienciathon és un esdeveniment basat en el format dels clàssics hackatons tecnològics, però amb la diferència fonamental que suposa el fet d’incloure com a protagonista principal la ciència. Les empreses que participen en l’esdeveniment proposaran un repte als estudiants, un repte que ha de basar-se en qüestions científiques, però amb la participació necessària de la tecnologia per a la seua resolució. Els estudiants participants disposaran d’un cap de setmana per a proposar la millor solució a aquell repte plantejat per les empreses.
Durant el cap de setmana en què es fa l’esdeveniment, els participants estaran acompanyats de directius de les empreses, personal del PCA i també de Multitcec, que els donen suport en tres finestres de temps destinades a la mentorització dels processos de treball a la recerca de la millor solució al repte. A més, els estudiants reben també formació en diversos aspectes que els poden ser d’ajuda tant a l’hora de cercar la solució com per a la presentació d’aquesta davant del jurat.
El PCA i Multitec ofereixen a l’equip guanyador un premi de 1.000 € en metàl·lic. A més, i com a novetat d’aquesta edició, les empreses poden proposar que un dels equips continue desenvolupant la solució que haja proposat en les seues instal·lacions, mitjançant una estada remunerada a través d’unes pràctiques becades pel Parc Científic d’Alacant.
Les empreses que participen en aquesta edició del Cienciathon són les tecnològiques LynxView i Nouss Intelligence i les científiques Labaqua, Glen Biotech i Bioithas. Aquesta acció es desenvolupa gràcies al suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) i la Universitat d’Alacant.
Olga Francés, gerent del PCA ha animat estudiants i egressats a participar en l’esdeveniment. «El Cienciathon s’ha convertit ja en un esdeveniment imprescindible per a les empreses vinculades al parc com una eina d’accés al talent que emana de la UA. A més, permet a estudiants de la Universitat participar en un esdeveniment en què treballen en equips multidisciplinaris en la resolució de reptes i que, sens dubte, complementa la seua formació i els acosta a la realitat del món empresarial», va assenyalar Francés.