Els nous formats per a l’aprenentatge, a debat en les XXI Jornades de Xarxes d’Investigació i el VI Workshop Internacional d’Innovació
Més de 450 persones participaran els dies 8 i 9 de juny en aquests esdeveniments sobre qualitat i innovació en docència universitària
La Universitat d’Alacant celebra els dies 8 i 9 de juny, a la Facultat d’Educació, les XXI Jornades de Xarxa e d’Investigació i VI Workshop Internacional d’innovació en Ensenyament Superior i TIC (Redes-Innovaestic 2023) de la Universitat d’Alacant, que aquesta edició porta com a lema «Nous formats per a l’aprenentatge informal, útils per al formal?». La inauguració tindrà lloc demà a les 10 h a càrrec de la rectora de la UA, Amparo Navarro; el degà de la Facultat d’Educació, José María Esteve, i la directora de l’Institut de Ciències de l’Educació, Rosana Satorre.
Les jornades, que tenen com a objectiu servir de fòrum especialitzat per a la qualitat i la innovació en docència universitària, comptarà amb ponències de diversos especialistes en aquesta matèria. La primera serà impartida per Tíscar Lara Padilla, directora de Transformació i Comunicació Digital de l’Institut Cervantes, el dia 8, a les 10.30 h, i tractarà sobre l’aprenentatge informal. La mateixa vesprada hi haurà una conferència col·loqui sobre inclusió de la perspectiva de gènere i qualitat, en la qual participaran Antonia García Luque, vicedegana d’Extensió Universitària i Responsabilitat Social de la Facultat d’Humanitats i Ciències de l’Educació de la Universitat de Jaén, i Ana Jesús López Díaz, de l’Escola Politècnica d’Enginyeria de Ferrol (Universidade da Coruña).
La conferència de cloenda, «IA (inteligencia artificial) generativas, compañeros del aprendizaje informal», del dia 9, serà a càrrec de Marc Alier Forment, director acadèmic del doctorat en Educació en Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya.
L’interès suscitat per aquesta trobada científica es continua consolidant després de més de dues dècades. Ho constata el fet que aquesta edició compta amb 450 persones inscrites d’universitats espanyoles i d’altres països europeus i americans, i que s’hi presentaran 150 contribucions (de 731 autors) entre comunicacions orals i pòsters.
A més, durant aquests dies hi haurà tres tallers docents que tractaran sobre altes capacitats, aprenentatge-servei i la coavaluació a l’aula, respectivament. Amb l’objectiu de dinamitzar la difusió dels treballs presentats, l’organització anima a la crear-ne vídeos.