Mercedes Gómez Edo, protagonista del cicle 'Veus del segle XX' organitzat per l’APPA i la Universitat d’Alacant
La trobada tindrà lloc aquest dimecres, 12 de març, a les 18.30 hores a la Seu de la Universitat d’Alacant al carrer Sant Ferran, 40
Mercedes Gómez Edo, una de les veus imprescindibles de la ràdio alacantina i una dona pionera en el periodisme local, serà la protagonista de la pròxima sessió del cicle «Veus del segle XX. Memòria viva del periodisme alacantí», organitzat per l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant (APPA) i la Universitat d’Alacant.
La trobada amb Mercedes Gómez Edo tindrà lloc el pròxim dimecres 12 de març a les 18.30 a la sala de conferències de la Seu de la UA al carrer Sant Ferran, 40. En aquesta sessió, la periodista contarà les seues memòries i respondrà les preguntes del periodista televisiu Andrés Maestre i de l’alumna del màster d’Història de l’Europa Contemporània de la UA, Lorena de los Ríos Aranda.
L’entrada és lliure fins a completar-ne la capacitat i es pot veure per streaming a través d’aquest enllaç.
Gómez Edo és una periodista versàtil i una gran apassionada de la comunicació radiofònica. Des de les seues primeres incursions en Radio Sur amb tot just 14 anys fins al seu pas per Radio Nacional i la Cadena COPE a Màlaga, la seua trajectòria ha estat sempre lligada a les ones. A Alacant, va consolidar la seua carrera en Radio Popular, Radio 80, Radio Orihuela (Cadena Ser) i Radio Ciudad, on va exercir com a redactora en cap, i es va convertir en una de les veus més reconegudes del seu temps. A més de la seua feina radiofònica, ha col·laborat en mitjans escrits com el desaparegut diari La Calle i ha participat en projectes audiovisuals en Onda Cero, Localia TV i Tele 7, especialment en l’àmbit de la seguretat viària. Actualment, segueix en les ones, gràcies al seu vincle amb l’Associació de Periodistes de la Província d’Alacant (APPA), i actua com a conductora del programa mensual #SomosPeriodistas en Radio UMH.
El cicle «Veus del segle XX» és una iniciativa interdisciplinària que vol recuperar la història del periodisme a la província a través dels testimonis dels protagonistes per a documentar i preservar la memòria oral del periodisme a Alacant, proporcionar una valuosa font per a futures investigacions sobre l’impacte dels mitjans en la societat. A través de les veus dels protagonistes, aquest projecte pretén endinsar-se en la rica història del periodisme a la província d’Alacant al llarg del segle XX, i explorar la seua influència en la societat a través de les veus dels qui el van viure i van narrar en primera persona, mitjançant la seua feina professional en els mitjans de comunicació.