elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

MEDNIGHT, la Nit Mediterrània de les Investigadores, presenta les investigadores i investigadors que integren la primera Selecció Mediterrània de la Ciència

  • Durant la gala, que se celebrarà el pròxim 24 de setembre a Alacant, cada membre de la Selecció rebrà una samarreta de futbol, amb l'escut de MEDNIGHT, que simbolitza la seua pertinença a un equip pioner en la lliga de la ciència

Les 11 científiques i científics seleccionats rebran un homenatge durant la gala que tindrà lloc a Casa Mediterrani, Alacant, el dia 24 de setembre a les 12.00h.

Són 11 perquè l'objectiu de MEDNIGHT és que la Selecció Mediterrània de la Ciència simbolitze un equip, com els equips de futbol, el primer Equip de la Ciència Mediterrània.

Durant la gala, cada membre de la Selecció rebrà una samarreta de futbol, amb l'escut de MEDNIGHT, que simbolitza la seua pertinença a un equip pioner en la lliga de la ciència.

Personalitats que assistiran a la gala

La gala compta amb la presència de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero, fundador de Casa Mediterrani, promotor de la unitat dels països mediterranis i impulsor de la ciència com a base indispensable del pensament social.

També assistiran a la gala, de manera presencial, personalitats que representen un gran suport per a donar valor i impulsar la difusió d'aquesta iniciativa.

Intervindran en la gala la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana, Sra. Ana Barceló Chico; Sra. Carolina Pascual, consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital de la Generalitat Valenciana; Sra. María Isabel Fortea, directora general d'Investigació i Innovació Científica de la Regió de Múrcia; i Sra. Rosina López Alonso, vicepresidenta d'Organització i Relacions Institucionals del CSIC, entre altres personalitats.

L'Equip Mediterrani de la Ciència

A l'esdeveniment assistiran les científiques i científics de la Primera Selecció Mediterrània de huit països a més de científics de primer nivell.

Entre els científics que formen part de l'Equip Mediterrani de la Ciència i seran presents en la gala, es troben Guillermina López-Bendito (Espanya). Investigadora en l'Institut de Neurociències d'Alacant (UMH-CSIC) i Francisco Mojica (Espanya). Titular del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia de la Universitat d'Alacant.

Els seleccionats representen a nou països de la conca mediterrània: Espanya, Grècia, Xipre, Turquia, Egipte, Líban, Tunísia, França i Itàlia, la qual cosa converteix a la Selecció Mediterrània de la Ciència 2021 en un primer pas cap a la creació d'una identitat mediterrània amb la ciència com a nexe comú.

La Selecció està formada per 8 dones i 3 homes, expertes en les àrees temàtiques de major interés per a MEDNIGHT: ciències per al futur, tecnologia, salut, canvi climàtic, antropologia i ciències marines.

Per a MEDNIGHT és un honor haver creat la primera selecció de científiques que puga servir com a símbol per a unir als països mediterranis amb la ciència com a nexe comú.

El jurat que ha triat als 11 membres de la Selecció Mediterrània de la Ciència

També assistiran a la gala, de manera presencial o per connexió en línia, els membres del jurat, format per experts en ciència de primer nivell:

Maria A. Blasco, directora del CNIO; el professor Nektarios Tavernarakis, vicepresident del Consell Europeu d'Investigació (CEI). Fernando Valladares, director del grup d'Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC); Pampa García Molina, coordinadora i redactora cap del Servei d'Informació i Notícies Científiques (SINC). Juan Fuster Verdú, delegat institucional del CSIC a la Comunitat Valenciana i la professora Gulsun Sağlamer, presidenta de l'Associació de Dones Rectores (European Women Rectors Association, EWORA).

Qui fa possible MEDNIGHT

MEDNIGHT se celebra en el marc de la Nit Europea de les Investigadores (European Researchers’ Night), un projecte de divulgació científica promogut i finançat per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie (acord de subvenció núm. 101036107) del programa Horitzó 2020.

El projecte MEDNIGHT, coordinat per l'empresa alacantina El Caleidoscopio, reuneix la participació en consorci de 13 institucions: Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (FISABIO); Universitat Jaume I (UJI); Universitat de València (UV); Fundació per a la Investigació de l'Hospital Clínic de la Comunitat Valenciana (INCLIVA); Agència Estatal Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC); Universitat de Múrcia; Universitat d'Alacant (UA); Fundació Museu Didàctic i Interactiu de Ciències de la Vega Baixa del Segura de la Comunitat Valenciana (MUDIC); Universitat Politècnica de Cartagena (UPCT); Fundació SÈNECA - Agència de ciència i tecnologia de la Regió de Múrcia; Epistimi Epikoinonia i SiCo Cyprus.

Pujar