elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’OGPI aconsegueix vuit nous projectes internacionals durant 2022 amb un pressupost de més de 4.000.000 euros

L’OGPI aconsegueix vuit nous projectes internacionals durant 2022 amb un pressupost de més de 4.000.000 euros
  • Tres d’aquests són coordinats per la Universitat d’Alacant

 

Durant l’any 2022, l’Oficina de Gestió de Projectes Institucionals de la Universitat d’Alacant (OGPI) ha captat vuit projectes internacionals del programa europeu Erasmus +, dels quals coordina tres, amb un pressupost total que supera els 4.000.000 euros, fet que situa aquest servei al capdavant de les universitats europees en aquest tipus de projectes.

L’OGPI està situada a la Seu Sant Ferran de la Universitat d’Alacant. Formada per un equip dinàmic i internacional de 25 persones, el director d’aquest Servei és Roberto Escarré i s’emmarca en la Direcció de Relacions i Projectes Institucionals, el responsable dels quals, Juan Llopis, destaca la «qualitat i importància dels projectes captats», al mateix temps que subratlla l’objectiu de l’oficina «que és recolzar la comunitat universitària tant en la petició com en el seguiment d’aquest tipus de projectes europeus».

Noruega, Eslovàquia, Mèxic, Argentina, Colòmbia i Panamà, a més de Ruanda, Vietnam, Nepal, Romania, Àustria, França i Itàlia, són alguns dels països en què es desenvoluparan els nous projectes, que giren al voltant de temes i objectius tan diversos com l’educació digital en àrees rurals, la inclusió d’estudiants amb discapacitat en les universitats o el desenvolupament sostenible. Tots aquests tenen en comú que es tracta de projectes de reforços de capacitats en el desenvolupament de les Institucions d’Educació Superior. «Tots els projectes en què estem treballant en l’actualitat tenen una gran transcendència i repercussió per als països on tenen lloc», confirma Juan Llopis.

Al costat dels projectes que han iniciat la seua marxa enguany, l’OGPI continua amb la progressió dels concedits anteriorment, a més del desenvolupament d’altres grans reptes com els projectes regionals «International Intellectual Property SME Helpdesk a l’Índia i Llatinoamèrica» i el projecte «Transform4Europe» (T4EU), una aliança de deu universitats en què participen, a més de la UA, universitats d’Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Polònia, Bulgària, Lituània, Estònia i Eslovènia. Les tres àrees en les quals treballa T4EU són la transformació social i inclusió, la transformació digital i regions intel·ligents, la transformació ambiental i la sostenibilitat.

Pujar