elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA lliura una dotzena de premis a treballs de fi de grau, màster i tesi

La UA lliura una dotzena de premis a treballs de fi de grau, màster i tesi
  • Aquests guardons es concedeixen per a promoure la creació de projectes empresarials innovadors

La Universitat d'Alacant (UA) ha lliurat avui els premis ua:emprèn a treballs de fi de grau (TFG), fi de màster (TFM) i tesis doctorals, que atorguen el Vicerectorat de Transferència, Emprenedoria i Divulgació Científica, el Vicerectorat d'Estudiants i Ocupació i el Vicerectorat de Transformació Digital. Aquests guardons es concedeixen a propostes que puguen ser la base d'un projecte empresarial innovador, com una de les accions encaminades a promoure la creació d'empreses innovadores i sostenibles sorgides en la comunitat universitària.

L'acte, celebrat aquest matí a la sala multimèdia de l'edifici de Rectorat, ha estat presidit per María Jesús Pastor Llorca, vicerectora de Transferència, Emprenedoria i Divulgació Científica, i per Raúl Ruiz, vicerector d'Estudiants i Ocupació.

En total, en aquesta edició, el jurat ha decidit atorgar una dotzena de premis a treballs relacionats amb nous materials, comunicació i organització d'empreses, solucions digitals i intel·ligència artificial, noves metodologies d'ensenyament o ingredients d'interès per a fàrmacs, entre altres interessants propostes. Per primera vegada, en aquesta convocatòria, s'ha ampliat un premi addicional en cada categoria per a projectes lligats a àrees afins a les ciències socials o que tinguen un caràcter multidisciplinari.

En la modalitat de TFG s'han lliurat dos premis de 600 euros cadascun als treballs “Formulación, producción y optimización de las propiedades de un prepolímero alifático, especializado en recubrimientos flexibles”, d'Héctor López Rodríguez, i a “Evaluación del poder ignífugo y comportamiento al fuego de materiales plásticos con retardantes de llama”, de Nuria Sánchez Martínez, tots dos estudiants del grau en Enginyeria Química. Amb el mateix import, també s'ha fet lliurament del premi addicional a “Plan estratégico de una startup del sector de la segunda mano: Kintzoogi” de Juan José Soler Quirant, alumne del grau en Administració i Direcció d'Empreses.

Així mateix, han sigut guardonades en la modalitat de TFM, amb un premi ex aequo de 450 euros, les alumnes del Màster en Enginyeria Química María Dolores García Saquete, per “Estudio de la viabilidad del uso de un estabilizador de bismuto en un baño de níquel químico en una planta de cromado”, i Josselyne Arely Villarroel Ayala per “Optimización del proceso de obtención de formulaciones de espumas de almidón mediante termocompresión”. El premi addicional a àrees afins a ciències socials, de 900 euros, ha recaigut en Santiago González González, del Màster en Administració i Direcció d'Empreses, amb la seua proposta “Innovación y enoturismo, un perfecto maridaje”.

Finalment, la Fundació Parc Científic d'Alacant ha reconegut amb 900 euros el TFM  “Plan de comunicación digital para Nativos Sostenibles”, de l'estudiant del Màster en Comunicació Digital Bianca Sofia Sansone, per centrar la seua línia en aquesta empresa que opera en el metavers i que forma part del Parc Científic d'Alacant.

En la modalitat de tesis doctorals, s'han donat dos premis de 1.200 euros cadascun a l'alumna del doctorat en Enginyeria Química Jennifer Martínez Castro, pel seu projecte “Formulaciones de almidón termoplástico con plastificantes de nueva generación”, i a Micaela Giani Alonso, del doctorat en Ciències Experimentals Biosanitàries, per la seua tesi “Producción sostenible de bacteriorruberina: un ingrediente activo innovador para la industria farmacéutica”.

En aquesta categoria, el premi addicional en àrees afins a les ciències socials o pel seu caràcter multidisciplinari, també de 1.200 euros, ha sigut per a Javier Fernández Molina, del doctorat en Investigació Educativa, pel seu treball “Understanding English Literacy Instruction at Pre-primary and Primary: Teachers' Perspectives and Practices on Phonics, Challenges and Opportunities”.

Premis IntraLAB de Transformació Digital

A més, s'han lliurat dos premis IntraLAB de Transformació Digital de 500 euros cadascun al TFG “Nuevo chat Aitana: mejorando la comunicación en la UA con inteligencia artificial”, de l'estudiant de Grau en Enginyeria Informàtica Eduard Andrei Duta Costache, i a la tesi doctoral “Desarrollo de un asistente basado en Inteligencia Artificial para la toma de decisiones en ecosistemas de innovación: aplicación a Parques Científicos y Tecnológicos”, realitzada per Olga Francés Hernández, doctora en Informàtica.

Pujar