elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'investigador de la UA, Javier García Martínez, inaugura els podcast de 'Nature' com a expert en emprenedoria

L'investigador de la UA, Javier García Martínez, inaugura els podcast de 'Nature' com a expert en emprenedoria
  • La prestigiosa revista ha seleccionat sis professionals de tot el món per a participar en aquesta nova sèrie

Javier García Martínez, catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant, ha inaugurat una nova sèrie de podcasts de la prestigiosa revista Nature, en la qual sis experts internacionals expliquen la manera de crear empreses a partir dels resultats de les investigacions científiques. Aquesta sèrie de sis capítols, titulada Business of Science, analitza diversos aspectes de l’anomenada transferència de tecnologia des de la visió dels investigadors, però també dels inversors, i tracta qüestions com la importància de la gestió de les patents, la creació de prototips i la intel·ligència del mercat.

«És molt interessant donar a conèixer no solament la importància de fer un gran descobriment, sinó com es porta després al mercat, quins passos has de seguir perquè s’hi interessen els futurs inversors», comenta García Martínez, que ha sigut elegit per Nature no solament pel seu prestigi com a científic, sinó com a fundador de Rive Technology, una empresa derivada de l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). 

La resta dels participants en els podcasts són Daniel Batten, director gerent de l’empresa de capital de risc Exponential Founders Fund amb seu a Auckland, Nova Zelanda; Barbara Domayne-Hayman, emprenedora resident a l’Institut Francis Crick de Londres; Patrick Anquetil, fundador i director executiu de l’empresa de bioenginyeria Portal Instruments, amb seu a Cambridge, Massachusetts, i Wei Wu, director d’operacions d’HelioHeat a Offenburg, Alemanya.

Javier García Martínez

Javier García Martínez és catedràtic de Química Inorgànica i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universidad d’Alacant, on ha desenvolupat una extensa tasca docent i investigadora en nanomaterials i en la seua aplicació al sector energètic. El juny de 2014 li van concedir el Premi Rei Jaume I en la categoria de Noves Tecnologies i des del 2015 és el primer espanyol a rebre l’Emerging Researcher Award de l’American Chemical Society. L’estiu de 2017, García Martínez va ser reconegut per aquesta mateixa organització amb el Kathryn C. Hach Award com el millor emprenedor dels EUA en el sector químic. Javier és membre del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial, de l’Acadèmia Jove Global i Fellow de la Royal Society of Chemistry. Des del 2019, Javier és catedràtic de la Fundació Rafael del Pino i President de l’Acadèmia Jove d’Espanya. Aquest mateix any, l’Assemblea General de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (IUPAC) va elegir el catedràtic de Química Inorgànica com a president d’aquesta organització per al bienni 2022-2023.

Pujar